WePopp wil simpelste datumprikker zijn, nu ook Nederlandstalig

Stijlvol WePopp voor iPhone is een serieuze concurrent voor Datumprikker. Om data te plannen heeft niet iedereen een account of app nodig.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

wepoppIedereen kent het probleem wel: je doet een voorstel voor een etentje met vrienden via e-mail, Facebook of een messenger, maar soepel gaat het niet. De ene kan wel vrijdag, maar de andere juist niet. Het gros reageert per WhatsApp, maar iemand anders zet zijn voorkeuren juist op de mail. Het stijlvolle WePopp – dat nu ook in Nederlands beschikbaar is – biedt een oplossing die handiger is dan de gemiddelde datumprikker. In de app maak je simpelweg een evenement aan en kun je vrienden via Facebook, sms of gmail uitnodigen. Niemand van je vrienden hoeft WePopp of een account te hebben om te reageren. Zij ontvangen simpelweg een link naar het evenement die ze naar een webversie van de app leidt. Daar kunnen ze data goedkeuren door op het duimpje erachter te tikken. Alle informatie komt vervolgens centraal in jouw app te staan.


Dat vrienden de app niet hoeven te installeren betekent natuurlijk niet dat er geen voordelen zijn wanneer ze het wel doen. Als vrienden de app toch downloaden kunnen ze namelijk eigen datum-, tijd- en locatiesuggesties aan het evenement toevoegen, chatten en notificaties ontvangen. Nu WePopp ook in het Nederlands beschikbaar is zal de app op hier moeten concurreren met het populaire Datumprikker, een behoorlijk ingeburgerde dienst onder veel Nederlanders. Wat betreft gemak en design heeft WePopp echter een paar streepjes voor. Waar je bij Datumprikker een account nodig hebt om mensen uit te nodigen, en dus een wachtwoord om potentieel kwijt te raken, bespaart WePopp je dat gedoe. Ook uitnodigen per Facebook en sms is een voordeel. Bovendien ziet Datumprikker er behoorlijk gedateerd uit, terwijl WePopp juist een prettig en plat iOS 7-ontwerp heeft.

kalenderuitnodiging

In de VS gooide WePopp niet alleen hoge ogen vanwege het stijlvolle ontwerp en het feit dat niet iedereen een account of app nodig heeft om makkelijk te plannen, maar ook vanwege de koppelingen met externe diensten als reserveerdienst OpenTable (het Amerikaanse Seatme), Skyscanner en Booking.com. Deze koppelingen zijn in Nederland nog niet actief, maar kunnen we in de nabije toekomst wel verwachten. Het is hoe dan ook een slim idee: gebruikers kunnen na het plannen vanuit de app meteen overgaan tot reserveren of boeken, en WePopp ontvangt affiliate-inkomsten van de boekings-instanties. Zo kan de app gratis blijven, maar hebben de ontwikkelaars wel een verdienmodel.

Downloaden: WePopp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.