Fancal: je foto’s als achtergrond in Nederlandse agenda-app

Fancal voor iPhone is de nieuwe WOWcal. De gratis app heeft nu niet meer verschillende achtergronden van het web, maar gebruikt je foto's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fancal iPhone dagplanningDe Nederlandse agenda-app WOWcal voor de iPhone is niet meer. De Nederlandse ontwikkelaar We Are Wow heeft hem doorontwikkeld tot Fancal. In de applicatie selecteer je zelf je eigen foto’s uit je fotoalbum die je op de achtergrond van je agenda wilt zien. Fancal kreeg ook een iOS 7-uiterlijk, met lekker veel semi-transparante onderdelen en een minimalistischer app icoon.

De naamsverandering van WOWcal naar Fancal ging gepaard met het schrappen van een functie waar WOWcal mee bekend werd. Je kan niet langer gebruik maken van willekeurige wallpapers op de achtergrond. In plaats daarvan kan je alleen nog foto’s uit je eigen albums halen. Daarvoor moet je Fancal toestemming geven om gebruik te maken van je foto’s.

Fancal maakt dan een eigen fotoalbum aan op je iPhone, waar je zelf foto’s naartoe kan sturen vanuit de foto-app. Foto’s die je in het album Fancal plaatst, zie je terug als achtergrond in de agenda. Standaard kiest de app al twee foto’s uit je album uit om meteen te gebruiken, maar die verwijder je eenvoudig.

Fancal afspraken vandaag Fancal nieuwe afspraak icoon

Als achtergronden zo’n grote rol spelen, ligt het daar natuurlijk aan hoe Fancal er voor jou uitziet. Je keuze voor een foto is bepalender dan ooit. Dankzij de iOS 7-vormgeving met semi-transparante onderdelen, zie je de achtergrond ook doorlopen op de data en achter de afspraken. Toch is de app leesbaar genoeg. Een afspraak toevoegen is er zelfs duidelijker op geworden. Er is afscheid genomen van de omslachtige knoppen onderin beeld en je vult alle informatie nu op dezelfde manier in als bij de standaard agenda van de iPhone. De enige grote toevoeging is dat je een icoontje bij een afspraak kan zetten. Die zie je niet terug in andere agenda-apps als je de afspraken daarin bekijkt, maar in Fancal staan ze in ieder geval leuk.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Achtergronden van het internet of van jezelf, dat maakt niet zoveel uit. Fancal is een applicatie die je gebruikt voor het uiterlijk, niet voor de overzichtelijkheid. De app ontbreekt het aan verschillende weergaven en handige sleep- of invoeropties. Dat je alleen afspraken per dag kan bekijken, geeft eigenlijk al aan dat Fancal niet erg handig als bij een overvolle agenda. Je krijgt er wel een agenda met een eigen smoel voor terug.

Downloaden: Fancal (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:25
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, wowcal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.