Maak kookboeken voor anderen in Receptenmaker op iPhone en iPad

De handige kookapp Receptenmaker voor iPhone en iPad heeft grotere tekst in de kookstand en laat je kookboeken delen met andere gebruikers.

Receptenmaker kookboeken iPhone iPadDe hooggewaardeerde kookapp Receptenmaker heeft er een leuke nieuwe functie bij. In de applicatie waarin je zo makkelijk recepten binnenhaalt van bijvoorbeeld Allerhande, Jamie Oliver, 24Kitchen of Smulweb, kan je nu kookboeken delen met andere gebruikers. Je selecteert welke gerechten je wilt toevoegen aan een kookboek, geeft het beestje een naam en kan hem dan delen via e-mail, Twitter of Facebook. Zo zet je bijvoorbeeld alle favoriete gerechten voor je uitwonende dochter op rij.

De functie om kookboeken te delen vind je vanzelfsprekend onder de pagina Kookboeken, waarop je ook de algemene kookboeken ziet, zoals de laatste Allerhande of geselecteerde recepten voor het voorjaar. Kookboeken die je zelf maakt vind je onder het tabblad Eigen, kookboeken die anderen met jou hebben gedeeld, tref je onder het kopje Andere gebruikers. Daar opent dochterlief jouw kookboek.

Receptenmaker eigen gerechten Receptenmaker iPhone ingrediënten

Een handige vernieuwing van Receptenmaker op iPhone en iPad vind je terug in de Kookstand. Zodra je op de Kookstand van een recept drukt, valt het apparaat niet in standby en wordt de tekst groter. Nieuw is dat je de tekst nu nog groter kan maken met de A+ knop onderin beeld. Er zijn in totaal nu drie verschillende lettergroottes. Als laatste vernieuwing is er een taglijst. Als je recepten voorziet van steekwoorden om ze op terug te vinden, zie je de volgende keer bij het toevoegen van tags de steekwoorden die je al eerder hebt gebruikt. Zo krijg je geen wildgroei aan tags.

Receptenmaker is een geweldige app voor kookfanaten en hobbykoks. Je zet zelf je recepten in de app of roept een paar van de grootste en bekendste Nederlandse receptensites op in de applicatie, waarna je gerechten meteen kan Receptenmaker kan zetten. Je kan 10 recepten gratis in de app zetten. Voor elke 100 extra betaal je 1,79 euro bij. Je krijgt dan ook toegang tot instructies van kooktechnieken. De applicatie heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Receptenmaker (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 11:26
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.