Uitchecken: iPhone herinnert als je moet uitchecken met OV-chipkaart

Uitchecken is een iPhone-app die je herinnert wanneer je moet uitchecken voor het openbaar vervoer. De app waarschuwt met geluid of trillen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

uitcheckenUitchecken is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je geld kunt besparen. Uitchecken waarschuwt namelijk wanneer je moet uitchecken met je OV-chipkaart. Als je niet uitcheckt omdat je het vergeet of niet zo snel je OV-chipkaart kunt vinden, wordt er in bus en tram namelijk 4 euro tegoed afgeschreven. Bij de trein kan het zelfs oplopen tot 20 euro. Zo’n duur ritje kun je voorkomen met de app Uitchecken. Je stelt in bij welke lokaties je gewaarschuwd wilt worden en de app geeft met een trilfunctie of via geluid aan dat het tijd is om je pasje te zoeken en uit te checken.


De app werkt ook op de achtergrond en in standby-modus, gaat zuinig met je accu op en herkent alle trein-, tram-, bus- en metrostations van Nederland. Bij het uitchecken krijg je de vraag of je dit zonder de herinnering van de app was vergeten. Is dat het geval, dan telt de app het virtuele boetebedrag voor je op. Na verloop van tijd kun je zien hoeveel geld je hebt bespaard door keurig uit te checken. Niet iedereen zit op deze functie te wachten, dus je kunt het gelukkig ook uitschakelen.

Uitchecken waarschuwt op basis van je GPS-locatie een paar honderd meter voor aankomst, zodat je nog tijd hebt om je spullen en je OV-chipkaart te pakken.

Uitchecken lijkt helaas niet meer beschikbaar via de App Store.

Downloaden: Uitchecken (€1,59)

uitchecken iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.