Archief voor 'trein'

Instappen in de NS-trein.

NS gaat het inchecken met smartphones en melding bij vertraging testen

NS gaat eind augustus starten met een proef om contactloos te betalen bij het in- en uitchecken van de trein. Je kunt hiervoor een betaalpas, creditcard, smartphone of smartwatch gebruiken. Daarnaast is er een proef met meldingen in de app, waar iedereen aan kan meedoen.

iPhone Lockjaww-houder in het vliegtuig.

iCulture bekijkt: Lockjaww iPhone-houder voor in het vliegtuig of trein

Heb je een lange vliegtuigvakantie in het vooruitzicht of zit je vaak in de trein? Dan kan de Lockjaww goed van pas komen. Deze iPhone-houder is geschikt voor de klaptafeltjes van vliegtuigen en treinen, zodat je handsfree kan Netflixen en andere video's kan kijken. En hij is ook passend voor kleinere tablets. Wij hebben de Lockjaww getest met een iPhone XR en de iPad mini 2019.

iCulture.nl afbeelding met logo

NS Reisplanner gaat zitplaatszoeker uitbreiden naar meer trajecten

NS gaat de zitplaatszoeker in de app uitbreiden naar meer trajecten. Sinds vorig jaar loopt er een proef op het traject Arnhem-Den Bosch. Daar komen nu gaandeweg meer trajecten bij. Je kunt nu onder andere ook op Den Haag-Haarlem kijken of er nog voldoende plekken vrij zijn.

iCulture.nl afbeelding met logo

Flitsmeister gaat waarschuwingen geven bij spoorwegovergang

Flitsmeister gaat samenwerken met ProRail, om spoorwegovergangen veiliger te maken. Flitsmeister heeft bovendien een nieuwe versie van de app klaargezet, waarin een vernieuwd hamburgermenu te vinden is en je pechhulp van de ANWB oproept.

iCulture.nl afbeelding met logo

Proef met mobiel reizen in OV mislukt, systeem was te complex

De proef om met de smartphone in het openbaar vervoer te betalen stopt op 15 juni. Dat heeft TransLink, exploitant van de ov-chipkaart, bekendgemaakt. Er zal worden gezocht naar een ander systeem om af te rekenen in het openbaar vervoer met mobiele telefoons.

iCulture.nl afbeelding met logo

NS Reisplanner-app toont nu vrije zitplaatsen in de trein

NS toont in de Reisplanner Xtra-app het aantal vrije zitplaatsen in een trein. Hierdoor kun je drukte vermijden en is het makkelijker om een vrije plek te vinden. Het eerste traject is nu voorzien van deze zitplaatszoeker.

Rails NL app review

Review: Rails NL 3, de overzichtelijke treinapp

Rails NL 3 is vernieuwd en wij hebben 'm getest. Deze overzichtelijke treinapp toont meteen de vertrekkende treinen en laat je in 2 tikken treinreizen plannen op vaste trajecten.