‘Facebook komt over enkele weken met eigen iPad-app’

Volgens New York Times komt Facebook over enkele weken met een eigen iPad-applicatie met specifieke iPad-functies, zoals het uploaden van foto's en video's.

FacebookSinds de iPhone 3G, met App Store-ondersteuning op de markt kwam, heeft Facebook al een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch. Een officiële iPad-applicatie is er, meer dan een jaar na de introductie van de eerste iPad, nog steeds niet. Gebruikers van een iPad moesten het tot nu toe doen met de vele onofficiële apps zoals Hello en Liike, waar we onlangs nog over schreven. Volgens de New York Times komt daar binnenkort verandering in.

Facebook komt volgens New York Times-blogger Nick Bilton binnenkort met een eigen applicatie, die ontworpen en geoptimaliseerd is voor de iPad. Volgens ingewijden heeft de applicatie, waaraan al bijna een jaar wordt gewerkt, een strak design dat is toegesneden op de aanraakgevoelige interface van de iPad. Facebooks eigen Mark Zuckerberg zou nauw betrokken zijn geweest bij het ontwerp en de functies van de app.

Speciaal voor de applicatie zouden functies als Groups en Chat opnieuw zijn ontworpen en ontwikkeld. Ook alle overige functies van de Facebook-website zijn gekopieerd naar de applicatie. Daarnaast krijgt de applicatie de mogelijkheid om foto’s en video’s te uploaden die met de ingebouwde camera (van de iPad 2) zijn gemaakt. De applicatie kan foto’s en video’s in hun volledige formaat weergeven, aldus een persoon die de applicatie heeft gezien.

De gratis applicatie bevindt zich momenteel in de laatste testfase en zal ergens in de aankomende weken geïntroduceerd gaan worden. Het is niet duidelijk of het een aparte iPad-applicatie zal zijn of een universele app geschikt voor de iPhone, iPod touch en iPad. Apple zou van plan zijn om Facebook te helpen met de promotie van de app door deze een plekje te geven in de sectie ‘Uitgelicht’ (Engels: featured) van de App Store. Facebook heeft op dit moment wereldwijd 700 miljoen gebruikers, waarvan 250 miljoen de dienst via hun mobiele apparaat benaderen. Voor Apple betekent een dergelijke populaire dienst die met een eigen applicatie komt mogelijk een toename van het aantal iPad-verkopen.

Gisteren berichtten we al dat Facebook van plan is om een eigen App Store voor de iPad te introduceren, die met Apple’s App Store moet gaan concurreren. Apple introduceerde in iOS 5 een uitgebreide Twitter-integratie, maar ondersteuning voor Facebook ontbreekt vooralsnog. De applicatiewinkel zal vanuit de browser van de iPad benaderd kunnen worden. Facebook zou daarnaast ook de website zelf voor de iPad willen optimaliseren, maar het is niet duidelijk wanneer deze introductie staat gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 8:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen applicaties, apps, facebook, gerucht, ipad, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.