Adobe Reader: PDF-lezer krijgt nachtstand en VoiceOver-integratie

Adobe Reader is vernieuwd op iPhone en iPad met een nachtmodus, VoiceOver-support en slim zoomen. Maar is hij nou trager dan voorheen?

Adobe Reader iPhone iPadAdobe Reader is voorzien van een grote update die de applicatie op zowel de iPhone als iPad toegankelijker maakt voor iedereen. Zo kan je vanaf nu – het is na RunKeeper en Digg een beetje het toverwoord van de week – de applicatie in het donker zetten zodat je de PDF-documenten ook in het donker in de auto of in bed kan lezen, bijvoorbeeld. Daarnaast is de app beter opgezet voor VoiceOver, de module waarmee slechtzienden de iPhone kunnen bedienen.

In aanvulling op de nachtmodus, kan je de schermhelderheid ook vastzetten in de applicatie. Zo verspringt het beeld niet meer als je hebt ingesteld dat de iPhone het licht vanaf het beeldscherm afstelt op hoe donker het bij je is. Navigeren gaat ook eenvoudiger, met de nieuwe functie ‘naar pagina gaan’. Als je een account hebt bij Acrobat.com, wordt je laatste leespositie trouwens ook gesynchroniseerd tussen de iPhone en iPad. Adobe belooft dat Reader sneller draait op de nieuwste generaties iPhone en iPad, maar daar valt bij aan te tekenen dat de applicatie na de update misschien wel langzamer lijkt (!) op eerdere generaties apparaten. Bovendien klagen downloaders in de Amerikaanse App Store over terugkerende vastlopers in de app. We kunnen niet achterhalen bij welke documentomvang of wanneer die plaatsvinden.

Adobe Reader PDF bestand ga naar pagina Adobe Reader PDF bestand annoteren

Er zijn meer bijgewerkte puntjes in Adobe Reader. Verder kan je nu ‘slim zoomen’ in de app. Dat lijkt Adobe’s bewoording te zijn voor een techniek die ervoor zorgt dat je snel zoomt naar het gedeelte document waarvan de app denkt dat je wilt zien. Het annotatie-gereedschap heeft een ongedaan maken-knop gekregen en er zijn verbeteringen doorgevoerd voor het gebruik met formulieren in PDF-bestanden.

Downloaden: Adobe Reader (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2013, 18:46
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adobe, google documenten, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.