App Test: EK 2012 pool maken met iPhone-apps

We testen acht iPhone-apps waarmee je een pool kan maken voor het EK 2012. Onder andere Football Meister, OnsEK2012, OnsOranje en EK-2012- worden op de pijnbank gelegd - waar moet je een EK poule mee maken?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ek pool apps kleiniPhoneclub zet de prominente voetbalpool-apps voor de iPhone en iPod touch op een rij en wijst de beste aan. Onder andere Football Meister, Oranjepoule, OnsOranje en EK-2012- betreden de ring. In een ander artikel bespreken we de beste EK-apps om standen en nieuws te volgen: App Test: EK 2012-standen en wedstrijden op je iPhone

Polen – Griekenland. Het is de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal, maar het is vermoedelijk geen wedstrijd waarvoor je in je handen wrijft. Niet voor niets worden landentoernooien al jaar en dag interessanter gemaakt met het opzetten van pooltjes en dat doe je natuurlijk met je iDevice!

Euro 2012 Football Meister, Green Orange Digital Marketing

EK Pool iPhone-apps Football MeisterWat is het? Deze doorgewinterde voetbalstandenvoorspel-app is in een EK-thema gestoken en daarin kan je de standen één keer voorspellen voor meerdere subleagues. Het middelste tabblad geeft overzicht in de scores van jouw vrienden. Je kan zoveel privé en openbare subleagues maken en inspringen als je wilt. Vrienden voeg je toe via Football Meister zelf, Facebook of Twitter. De app is er ook voor Android, heeft een groot gebruikersbestand en houdt je totaalscore gedurende het toernooi bij.

Is het wat? Football Meister oogt strak en zit vol functies, waardoor je best de weg even kwijt kunt raken. Als je klaar bent met het EK, kan je je vrienden meteen uitdagen om ook de Eredivisie te voorspellen. De pushmeldingen zijn voor het toernooi helaas uitgeschakeld. Subleagues aanmaken is makkelijk. Leuk is dat je ook een prijs kan afspreken. De chatfunctie in een subleague maakt het helemaal af. Wat ons betreft de beste EK Pool-app.

SCORE: 5 sterren

Downloaden: Euro 2012 Football Meister (gratis)

Oranjepoule, TMG Online

EK Pool iPhone apps OranjepouleWat is het? De pool-app van De Telegraaf en Hyves biedt een aantal pools waar je meteen aan kan meedoen. Zodra je hebt ingelogd, word je al verzocht de standen in te vullen en Oranjepoule rekent zelf de finales voor je uit. Na de voorspelling kan je vrienden (ook via Facebook en Twitter) uitnodigen en een (privé)pool aanmaken. Druk op een andere naam en je ziet meteen diens voorspellingen.

Is het wat? Iedereen kan meedoen en het snel oppakken. Het meteen doorberekenen van finales is leuk, maar gaat zorgen voor enorme scoreverschillen die voor kleine pools waarschijnlijk niet leuk zijn – zeker ook gezien de puntenverschillen per goede winnaar (40) en goede eindstand (100). Erg begrijpelijk en eenvoudig, maar niet voor iedereen.

SCORE: 4 sterren

Downloaden: Oranjepoule (gratis)

Toto Voetbalvrienden, Stichting de Nationale Sporttotalisator

EK Pool iPhone-apps Toto VoetbalvriendenWat is het? Een reclameinitiatief van Toto dat geen geld verlangt om het te kunnen spelen. Je nodigt per wedstrijd vrienden van je Facebook-account uit alvorens je een wedstrijd kan voorspellen en dat koppel je aan een locatie waar je de wedstrijd wil zien. Behalve de eindstand, kan je ook de ruststand invullen.

Is het wat? Eigenlijk meer een ludieke manier van vrienden uitnodigen om samen voetbal te kijken, dan een serieuze pool-app. Een totaalklassement van vriendenscores mist en ze voor elke wedstrijd opnieuw uitnodigen en hopen dat ze erop ingaan, is omslachtig.

SCORE: 2 sterren

Downloaden: Toto Voetbalvrienden (gratis)

OnsEK2012, Peperzaken

EK Pool iPhone-apps Ons EK 2012 OnsEK2012Wat is het? Een EK-pool die zo simpel mogelijk is gehouden. Vul standen in bij Mijn EK, maak subleagues aan waarin de totaalscore wordt bijgehouden en nodig Facebook-vrienden ervoor uit. Bekijk de laatste uitslagen en poulestanden en zie of je nieuwe invites hebt. Dankzij Android-ondersteuning interessant vanwege groot publiek.

Is het wat? Het is jammer dat je geen overzicht hebt waarin je de eindstanden tegen jouw voorspelde standen kan leggen. In de subleague-omschrijving kan je een prijs afspreken. OnsEK2012 scoort op toegankelijkheid. Je broertje van zeven snapt het, je oma ook. Een pooltje maken zoals een pooltje maken bedoeld is. Hulde.

SCORE: 4 sterren

Downloaden: OnsEK2012 (gratis)

Euro 2012 Plus, Rifra Mobile Apps

EK Pool iPhone-apps Euro 2012 PlusWat is het? Een Engelstalige voorspeller waarin je in eerste instantie standen voor jezelf voorspelt, maar via Game Center wel degelijk tegen vrienden kan spelen. In een overzicht zie je jouw voorspelde standen tegenover de daadwerkelijke eindstand.

Is het wat? Vol met reclamebalken, niet moeders mooiste en op plekken onlogisch. Zo ga je in het tabblad Group Stage eerst naar de huidige poulestand en kan je met het vlaggetje standen per poule voorspellen – alleen is er geen indicatie van wat je al hebt ingevuld. De vriendenoptie is verstopt onder de Game Center-knop, maar werkt wel.

SCORE: 2 sterren

Downloaden: Euro 2012 Plus (gratis)

EK Pool, Flexvoetbal

EK Poule iPhone-apps EK PoolWat is het? EK Pool is er ook met de achtervoeging 2012, maar in de versie zonder ‘2012’ kan je echte prijzen als scooters en draagbare PlayStations winnen. Na het aanmaken van een account voorspel je wedstrijden, bekijk je het speelschema, de uitslagen, de top 50 beste spelers en de standen in je subleague. Die moet je aanmaken op een externe site, waar je ook vrienden kan uitnodigen. Dankzij Android-ondersteuning bereikbaar voor groot publiek.

Is het wat? Door functies naar een site te verschuiven, is EK Pool als app geen handig pakket. Wel worden je punten uitgebreid bijgehouden. Ondanks het heldere hoofdmenu, is EK Pool een van de lelijkste apps in deze test.

SCORE: 2 sterren

Downloaden: EK Pool (gratis)

EK 2012 Voorspellen, Robert de Vries

EK Poule iPhone-apps EK 2012 VoorspellenWat is het? De enige betaalde app in dit overzicht gooit het op eenvoud. In drie tabbladen kan je wedstrijden per groep voorspellen, zie je de stand van de pool naar aanleiding van je voorspellingen en zie je een ranglijst van de beste voorspellers. Om mee te doen heb je alleen een virtuele teamnaam nodig.

Is het wat? Oei. EK 2012 Voorspellen gooit alle gebruikers in één ranglijst, maar laat alleen de vijftig best presterende spelers zien. Er is geen mogelijkheid om je vrienden uit te nodigen en scores te vergelijken. Leuk die virtuele poule naar aanleiding van je voorspellingen, maar die redt deze weggegooide 79 cent niet meer.

SCORE: 1 ster

Downloaden: EK 2012 Voorspellen (€0,79)

EK-2012-, ITnext

EK Pool iPhone-apps EK-2012-Wat is het? Deze app die vooral draait om poulestanden en live wedstrijdverslag met pushberichten, doet de poolfunctie erbij. Je kan eindstanden voorspellen en met een submenu zie je het hoofdklassement, je vriendenklassement en de echte prijzen die je ermee kan winnen: gereedschap van het merk Masita en een iPad. Je kan zelfs uitloggen met je voorspellingen-account zodat meerdere mensen in dezelfde app kunnen meespelen. Er zijn veel deelnemers omdat de app ook op Android verkrijgbaar is en op beide platformen populair is.

Is het wat? In de gratis versie van EK-2012- zit nogal wat reclame, maar die kan je wegkopen voor 79 cent of de Pro-versie aanschaffen die hetzelfde kost. Je betaalt geen registratiegeld, maar dingt wel mee naar prijzen. Vrienden kan je gemakkelijk toevoegen als je hun nickname in de app weet, maar je kan helaas geen aparte subleagues – dus pooltjes – aanmaken.

SCORE: 3 sterren

Downloaden: EK-2012- (gratis/€0,79)

OnsOranje, MobGen B.V.

EK Pool iPhone-apps OnsOranjeWat is het? Een virtueel bierviltje in deze omvangrijke app. OnsOranje is de officiële app van de KNVB en biedt als extra bijvoorbeeld exclusief EK-nieuws van het Nederlands elftal. In OnsOranje kies je handmatig een wedstrijd en vult de verwachte stand in na de eerste en de tweede helft. Dan geef je de telefoon door en laat je de volgende persoon de stand voorspellen. Genoeg spelers? Start de wedstrijd! Vergeet niet zelf de stand bij te houden in de wedstrijd.

Is het wat? Geen vervanger voor de pool-apps die je het hele EK kan bijhouden, maar erg leuk voor erbij net voor aanvang van een wedstrijd. Zo betrek je ook personen zonder iPhone (of Android) bij het voorspellen van de wedstrijd(en).

SCORE: 3 sterren

Downloaden: OnsOranje (gratis)

FUNCTIES IN EEN OVERZICHT

Download voor mobiele gebruikers: EK pool apps – iCulture megatest (pdf, 156KB)

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak. De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

EDITOR’S CHOICE: FOOTBALL MEISTER

De beste EK pool-app is Football Meister. De app heeft reeds een grote groep gebruikers aan zich gebonden, ziet er verzorgd uit en laat je aan zoveel mogelijk pools deelnemen als je wilt – waarna je elkaar ook nog kan bestoken met chatberichten. OnsEK2012 doet een goede greep naar de tweede plaats. Het is de meest intuïtieve applicatie van het stel en ook je moeder kan ermee uit de voeten, maar er ontbreekt een chatfunctie. Oranjepoule beklimt de derde plek op het podium. Het is een simpele app die iedereen kan oppakken, maar wel erg hard afrekent met verkeerd voorspelde wedstrijden. OnsOranje is tenslotte een erg leuke app voor erbij.

Op zoek naar nog meer apps voor het EK 2012? Lees onze megatest: App Test: EK 2012-standen en wedstrijden op je iPhone

Taalweetje: EK-poule / EK-pool – is het nu pool of poule

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 19:42
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken, Sport
Onderwerpen ek 2012, euro-2012, football meister, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.