iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 43-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 43 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: NotchCam
Heb je net een nieuwe MacBook Pro in huis? Gefeliciteerd! De uitsparing (of ‘notch’) bovenin het scherm is je vast al opgevallen. Ontwikkelaars zijn er als de kippen bij om ook hiervoor leuke toepassingen te bedenken. NotchCam is een leuke app waarmee je snel je cameraweergave tevoorschijn kunt toveren. Je doet dit door je muiscursor onder je notch te slepen en te klikken.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Voor iedereen die (nog) geen nieuwe MacBook Pro heeft, maar wel eens zo’n notch zou willen zien, kan NotchCam er een simuleren. De camerafunctie werkt hier ook mee. Ben je juist géén fan van de notch, dan kan NotchCam deze uitsparing ook verbergen. Meer over het verbergen van de MacBook notch vind je in onze gids.

Je kunt NotchCam voor $1 downloaden op Gumroad.

Bekijk ook

Liever geen notch op je MacBook? Deze apps verbergen de uitsnede

Heb je een nieuwe MacBook Pro in huis en kun je maar niet wennen aan de uitsnede bovenin het scherm? Er zijn apps die de notch voor je kunnen verbergen.

Diagrams

Diagrams is een geavanceerde app voor het maken van overzichten, handig voor mindmaps en brainstormsessies met je collega’s. Deze week kwam versie 2.2 uit. Deze update brengt acht nieuwe vormen voor hokjes en zeven nieuwe soorten pijlen naar de app. Dit geeft je als gebruiker nog meer mogelijkheden om ideeën op te schrijven. Daarnaast is er nu ondersteuning voor Shortcuts op de Mac. Ben je handig met de Opdrachten-app, dan kun je nog productiever zijn met Diagrams 2.2.

Diagrams Mac

Bekijk ook

Zo werkt de Opdrachten-app op de Mac

Siri Shortcuts zijn ook op de Mac te gebruiken. In deze gids leggen we uit hoe de Opdrachten-app op de Mac werkt en hebben we wat aanraders voor je, waaronder Opdrachten starten vanuit het deelmenu.

Forehead

Net als NotchCam is Forehead zeer recent ontwikkeld. Deze app, gemaakt door Jordi Bruin (@jordibruin), kan de notch van de nieuwe MacBook Pro verbergen. Dit doet de app door een zwarte balk toe te voegen aan je wallpaper. Omdat macOS een doorzichtige menubalk heeft, wordt je menubalk daardoor ook zwart. Forehead krijgt in een update ook ondersteuning voor het simuleren van de notch op oudere Macs.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt Forehead downloaden op Gumroad. Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt.

Replica

Met Replica kun je het scherm van je iPhone laten zien op allerlei merken televisies. Wie goed kijkt, zie echter ook een merk in de lijst dat nog nooit een televisie heeft verkocht. Het is namelijk Tesla. Met Replica kun je het scherm van je iPhone spiegelen op het scherm van je Tesla. Ben je even aan het wachten in de auto, dan kun je op deze manier eenvoudig dingen delen met andere passagiers.

Portal

Nee, we hebben het hier niet over de game. Met de app Portal speel je rustgevende geluiden af, maar dat is slechts het begin. De app werkt samen met slimme lampen die zich aanpassen op het gekozen geluid. Je kiest uit tropische Thaise stranden, de Schotse Hooglanden, een onweersbui in de Amazone en nog veel meer. Er zit ook ruimtelijke audio in, dus het geluid kan echt van alle kanten komen indien je de juiste accessoires hebt. Niet alle geluiden in de app zijn gratis te gebruiken.

Bekijk ook

Spatial Audio: dit heb je aan ruimtelijke audio op je iPhone, AirPods Pro en AirPods Max

Ruimtelijke audio (Spatial audio) is een functie op recente iPhones en AirPods. Daarmee simuleert Apple een surround-sound uit de speakers van je iPhone en in de AirPods. Alles wat je wil weten over ruimtelijke audio lees je hier.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.