iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van oktober 2021

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand oktober 2021? iCulture zet de interessantste apps van oktober 2021 voor je op een rijtje.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Noir
Ben je fan van de dark mode? Staat de donkere modus bij jou altijd aan? Dan kan het vervelend zijn als een website in Safari geen donkere modus ondersteunt. Noir is een nieuwe app voor iOS 15 waar liefhebbers van de donkere modus op iOS moet aanspreken. De app is ook een Safari extensie en kan websites zonder donkere modus alsnog voorzien van een nachtthema. Je kunt instellen dat dit alleen gebeurt als de donkere modus van iOS ook is ingeschakeld. Is er een website waar je specifieke voorkeuren voor hebt, dan kun je dat ook instellen.

Forehead

Forehead is zeer recent ontwikkeld. Deze app, gemaakt door Jordi Bruin (@jordibruin), kan de notch van de nieuwe MacBook Pro verbergen. Dit doet de app door een zwarte balk toe te voegen aan je wallpaper. Omdat macOS een doorzichtige menubalk heeft, wordt je menubalk daardoor ook zwart. Forehead krijgt in een update ook ondersteuning voor het simuleren van de notch op oudere Macs.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt Forehead downloaden op Gumroad. Je bepaalt zelf hoeveel je betaalt.

Train Siding

Ben je treinfanaat en gebruik je Instagram? Het Nederlandse Train Siding brengt deze twee dingen samen. Deze app is bedoeld voor treinfans om plaatjes met elkaar te delen. Je kunt het platform ook gebruiken om andere fans te ontmoeten om wellicht eens samen te gaan spotten. Heb je modeltreinen of zoek je die juist? Train Siding biedt een eigen marktplaats aan voor dergelijke objecten.

Thinkdrop 2

Ben je nogal chaotisch of heb je baat bij je gedachtes van je af schrijven? Met Thinkdrop 2 kun je dat doen. De mooi ontworpen app is ontwikkeld door de Nederlandse Hoye Lam en biedt allerlei interessante functies. Je kunt schrijven, een bericht inspreken of een foto uploaden om je logboek bij te houden. Kom je later terug op een gedachte? Dan kun je er eenvoudig iets aan toevoegen. Met machine learning probeert de app je bui aan te voelen. Helaas is de app enkel geschikt voor iOS 15 en nieuwer. Kan of wil je niet updaten, dan is de app niet geschikt voor jou.

MiepMiep

Veel mensen zijn gebonden aan ritregistratie voor bijvoorbeeld facturen. Er zijn al apps voor kilometerregistratie, maar het Nederlandse MiepMiep gooit het over een andere boeg. Deze app belooft geen gegevens te verzamelen en je hoeft geen account aan te maken. MiepMiep bevat een goede basis aan functies, zoals GPS-registratie, herinneringen bij stilstand en ritten exporteren als CSV-bestand. De ontwikkelaar kijkt naar de mogelijkheden voor een CarPlay app, maar die is er nu nog niet.

Bekijk ook

De beste iPhone apps voor kilometerregistratie

Moet je zelf je kilometerregistratie bijhouden? Daarvoor kun je natuurlijk een Excel-bestand invullen, maar er zijn ook iPhone-apps die het makkelijker maken. We noemen ze in deze gids.

WeTransfer

Iedereen die wel eens grote bestanden stuurt kent WeTransfer wel. Deze dienst, waarmee je gratis bestanden tot 2GB kunt sturen, is nu beschikbaar op iOS met een officiële app. De app laat je, net als de website, allerlei bestanden selecteren op je iPhone om te sturen. Het design ziet er goed uit. Er is een overzicht beschikbaar met al je gedeelde bestanden met daarbij hoe lang de link nog geldig is en hoe vaak de bestanden gedownload zijn. Je kunt die voortijdig al ongeldig maken.

Prizmo 5.5

Prizmo is al jaren één van de bekendere apps om documenten mee te scannen. De nieuwste update biedt niet alleen ondersteuning voor iOS 15 met bijbehorende designwijzigingen, maar ook nieuwe functies. Zo is er een nieuwe annotatiefunctie. Deze werkt met en zonder Apple Pencil. Je kunt je aantekeningen later wijzigen of verwijderen. Verder biedt de nieuwste update van Prizmo verbeterde fotokwaliteit, maar met nog altijd kleine bestanden.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.