iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 40-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Sid Meier's Civilization VI
Sid Meier’s Civilization behoort tot de beste en bekendste strategiegames. Eerder maakte ontwikkelaar Aspyr Media Civilization VI, de meest recente toevoeging aan de reeks, al beschikbaar voor de iPad. Sinds deze week kan je hem ook op de iPhone spelen. De game daagt je uit een wereldrijk te bouwen dat de tand des tijds moet doorstaan. Dat is niet altijd even gemakkelijk: tegenstanders en tegenslagen schuilen om elke hoek.

Civilization VI is oorspronkelijk ontwikkeld voor de desktop. Toch is Aspyr er behoorlijk goed in geslaagd om de app naar de iPhone over te zetten. In essentie biedt de app namelijk alle mogelijkheden van de desktopversie, waarmee je een extreem complete game-ervaring krijgt. Je bouwt dus een wereldrijk dat begint in de steentijd en uiteindelijk in het heden eindigt. Daarvoor verken je de wereld, ontwikkel je nieuwe technologieën en versla je tegenstanders. Opvallend aan deze mobiele versie van de game is dat er nauwelijks offers gedaan zijn en juist dat maakt deze release zo goed. Enkel als het aankomt op de details die je in beeld ziet, is het spel iets minder mooi dan de desktopversie.

Om te vieren dat de app net is uitgebracht op de iPhone, betaal je momenteel €26,99. Normaliter is deze echter duurder en betaal je €60. Voor mensen die de eerdere iPad-versie al gekocht hebben, is de iPhone-versie helemaal gratis.

Qlone

Qlone is een tool waarmee je 3D-scans kunt maken. Dat is zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk gemaakt. De app vraagt je eerst een scanmatje uit te printen met daar een speciaal patroon op. Het formaat van het matje is aan te passen aan dat van je object. Heb je het matje geprint en je object erop gezet, is het scannen heel eenvoudig. Je beweegt je iPhone rond het object, waarna de app er meteen en 3D-model van maakt. Dat werkt allemaal heel eenvoudig, zoals hieronder te zien:

De objecten die je hebt ingescand zijn binnen de app aan te passen. Als je er dan klaar mee bent, is het eenvoudig ze naar andere platformen te exporteren. Waar het scannen gratis is, betaal je trouwens wel voor het exporteren. Als je één object overzet, betaal je €1,09. Wil je een maand lang onbeperkt objecten kunnen exporteren, kost dat €10,99. Al met al een ideale app voor het maken van 3D-modellen, waar iCulture-lezer Robert ons op wees.

True Surf

Hou je van surfen? Helaas is het seizoen hier in Nederland wel voorbij, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden ook in de koude wintermaanden op een surfboard te klimmen. Een virtueel surfboard welteverstaan. Deze week bracht ontwikkelaar True Axis namelijk de realistische surfapp True Surf uit. Met de app kan je een eigen surfboard kiezen en vervolgens de virtuele golven van onder meer Australië, Hawaii en Zuid-Afrika trotseren. Mooi aan de game is dat deze golven simuleert aan de hand van actuele weersvoorspellingen op de locatie waar je virtuele board de wateren betreedt.

LightsOff

Uitgebracht buiten de App Store, maar daardoor niet minder handig: LightsOff. De app borduurt voort op de nieuw in macOS Mojave geïntroduceerde donkere modus. Die functie is heel handig, maar enigszins beperkt. Zo kan je alleen maar instellen dat je volledige systeem overgaat in de donkere modus. De LightsOff-app maakt het mogelijk om de donkere modus per app in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je Mac bij de Foto’s-app altijd overschakelt naar de donkere modus.

De app is te downloaden op de site van de ontwikkelaar.

QRKool

Staat je huis vol spullen? En vergeet je wel eens waar je dingen gelaten hebt? Dan is deze app wellicht een handige oplossing om nooit meer iets kwijt te raken. Met QRKool kan je precies vastleggen wat je in huis hebt en waar je dat hebt opgeborgen. Je maakt daarvoor een Koolbox aan. Fotografeer bijvoorbeeld je boekenkast, noem hem ook zo en voeg daar foto’s van alle items die je erin hebt liggen aan toe. Doordat je aan elk item een omschrijving kan toevoegen, kan je in de app simpelweg zoeken naar een object en weet je (mits je alles netjes bijhoudt) meteen waar dat ligt.

QRKool is niet alleen een app voor de warhoofden onder ons. Volgens de ontwikkelaar is hij ook geschikt om bijvoorbeeld te delen met huisgenoten. Zo weet iedereen waar alles te vinden valt en kan iedereen updates doorvoeren. Ook kan je de app gebruiken om bijvoorbeeld voorraden bij te houden en notities te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.