iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 41-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: F1 Mobile Racing
Sinds deze week is de nieuwe Formule 1-game F1 Mobile Racing in Nederland beschikbaar. Maak je eigen Formule 1-bolide en wordt de allersnelste. Je neemt het in deze game op tegen andere spelers wereldwijd, dus er is altijd een geduchte tegenstander te vinden. De game bevat alle 21 circuits van dit huidige Formule 1-seizoen, waaronder de Hockenheim-baan in Duitsland.

Je kan het ook opnemen tegen de grote racers ter wereld, zoals Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en onze eigen Max Verstappen. De online spelstand is alleen één-tegen-één te spelen, maar dat mag de pret niet drukken. tegelijk met de echte races organiseert de game regelmatig speciale evenementen waar je aan kunt deelnemen, dus echte racefans kunnen helemaal los gaan. F1 Mobile Racing is een officiële Formule 1-game en is gratis te downloaden. De app heeft wel in-app aankopen om de game verder uit te breiden.

Trucs tegen babbeltrucs

“Maak het ze niet te makkelijk!” Als je deze zin leest, spreek je dit waarschijnlijk uit met het irritante stemmetje van de tv-reclame. Als je deze iPad-app downloadt, vind je dit pratende zwaailicht ook op je beginscherm. De app beschermt ouderen tegen criminelen met een vlotte babbel, die op slinkse wijze proberen gegevens buit te maken of geld af te troggelen. Met deze app train je jezelf tegen dit soort babbeltrucs dankzij verschillende scenario’s. Het is jammer dat de app er alleen voor de iPad is, want het nut van de app is wel erg belangrijk.

PDFify

Deze handige PDF-app voor de Mac heeft deze week een nieuwe functie gekregen. De app herkent tekst in PDF-bestanden, zodat je ze kan doorzoeken. Versie 2.0 werkt samen met de Continuïteitscamera, zodat je direct scans kan maken vanaf je iPhone en die door kan sturen naar je Mac. Super handig als je de scan wil opslaan op je Mac en daar eventueel in wil zoeken. Je hebt er wel macOS Mojave voor nodig, want vanaf die versie is de Continuïteitscamera beschikbaar.

Radio Shorties

iCulture-lezer Robert wees ons op deze app. De app biedt meer dan 20.000 radiostations die je met Siri kan opstarten. Dat betekent dat je de stations ook via de HomePod kan afspelen, door gewoon aan Siri te vragen om jouw favoriete stations af te spelen. De app biedt ook allerlei informatie over liedjes die afgespeeld worden. De app is gratis, maar je kan ook extra functies krijgen voor €2,29 per maand. Voor een radio-app misschien wat prijzig, maar je kan het in ieder geval gratis proberen.

Takenagenda

Deze app is van de Nederlandse ontwikkelaar Johan Burgler, die je wellicht kent van de Week Agenda Ultimate-app. De nieuwe Takenagenda-app is een soort digitale versie van een papieren agenda waar je je todo’s in kwijt kan. Je kan zowel dagtaken als weekdagen plannen en met een virtuele markeerstift vallen je belangrijke taken extra op. De app heeft meerdere thema’s en is zowel op de iPhone, iPad als Apple Watch te gebruiken. Je kan zelfs een herhaling instellen voor taken die terugkomen en alles wordt via iCloud gesynchroniseerd.

Alleen dit weekend is de app tijdelijk gratis, dus we wilden jullie deze niet onthouden. Normaal kost de app €1,09, dus haal er je voordeel uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.