iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 29-2020 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 29 in 2020 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Reincubate Camo
Met Camo van Reincubate kun je je iPhone camera gebruiken als webcam voor je Mac. Je hoeft dan geen gebruik meer te maken van de ingebouwde FaceTime HD-camera van Macs. Want zeg nou zelf, ziet dat beeld er echt goed uit? Daarnaast is een webcam ook niet te verplaatsen en je iPhone natuurlijk wel. Camo werkt simpel: je koppelt je iPhone of iPad met een gewone Lightning-kabel aan je Mac. Als je op beide apparaten de apps opent werkt het meteen. Vanaf de Mac-app kun je allerlei instellingen bedienen, zoals de focus, belichting, lens en meer. Zo zorg je dat je optimaal in beeld bent. Uiteraard is het de bedoeling dat je de camera aan de achterzijde van je toestel gebruikt. Die zijn van aanzienlijk betere kwaliteit.

Camo webcam iPhone

In de toekomst komt ondersteuning voor audio, 4K en een portretmodus. Hoewel de iOS-app gratis is kost de Mac-versie van Camo wel geld. Je betaalt ca. €40 per jaar. Wanneer je de gratis versie gebruikt word je gelimiteerd tot 720p kwaliteit en heb je een watermerk in beeld. Dit is vooral een handige oplossing als je zelf nog geen aparte camera hebt. Deze kunnen vaak gratis als webcam worden gebruikt. Hoe je dat doet lees je in onze gids over je camera als Mac webcam gebruiken.

Bekijk ook

Je camera als webcam gebruiken voor de Mac

Je kunt een externe camera, zoals een DSLR of mirrorless-camera, gebruiken als webcam voor je Mac. Dat geeft een betere videokwaliteit tijdens bijvoorbeeld een vergadering. In deze gids lees je wat per cameramerk je opties zijn.

OmniPlan 4

Met OmniPlan 4 haal je misschien wel de beste projectmanagement app naar je Mac. De app houdt niet alleen takenlijsten bij, maar kan ook helpen met budgetteren en taken toewijzen aan specifieke personen. Daarbij kun je aangeven hoeveel tijd er besteed mag worden per taak per persoon. Zo blijf je altijd binnen je budget – als het ook gehaald wordt natuurlijk. Je kunt taken sorteren op ASAP en ALAP en volgt de meest belangrijke zaken met een rode lijn door het hele project. Dubbele planningen zijn niet handig, dus OmniPlan 4 waarschuwt je ervoor. OmniPlan kost geld, namelijk $20 per maand of $200 per jaar.

CatchUp

Zeker in deze tijden waar we vaak van elkaar gescheiden zijn is het belangrijk om toch contact te houden. We begrijpen dat het je soms gewoon ontgaat om weer eens je ouders te bellen of om aan die ene net-niet-beste-vriend(in) te vragen hoe het gaat. Om dat nooit meer te vergeten kun je CatchUp gebruiken. Dit is een gratis app zonder reclames die jou per contactpersoon kan herinneren aan dat je ze iets moet sturen. Je kunt zelf reminders instellen, zoals dagelijks om 8 uur of wekelijks op zondag. Helaas kan de app niet voor jou even met je schoonmoeder bellen, maar dit is al een stap in de goede richting.

Aap Noot Mies

De naam zegt het al: dit is een app voor kinderen van 3. In Aap Noot Mies leert je kind de letters van het alfabet op een speelse manier. Met grappige plaatjes en animaties worden alle letters behandeld. Je kunt ze met de microfoon-knop ook hardop laten uitspreken om ook de klank te leren. De eerste paar levels zijn gratis, maar voor het hele alfabet met alle letters is er een in-app aankoop van €3,49. Daarvoor krijg je wel een goed ontworpen app die geen gegevens deelt of advertenties laat zien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Felix The Reaper

Felix The Reaper is medewerker bij het Ministerie voor de Dood. Zijn taak als ‘ambtenaar’ is om mensen zo gepland mogelijk te laten sterven. Zo loopt het ook in het hiernamaals niet in het honderd. Je snapt al wat jouw taak als speler is: laat mensen gecoördineerd en volgens plan sterven. Te veel doden zorgt voor overbelasting, maar te weinig doden brengt geen brood op de plank. In ieder level zitten extra uitdagingen. Je vindt 5 levels in elk van de 4 werelden. Door de puzzels goed op te lossen verdien je prestaties. We gaan niet te veel spoilen, maar houdt Felix eigenlijk wel van de dood? Kent hij dan geen liefde?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.