iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 24-2018 in App Gemist

Treingids, ARK en meer
Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Treingids
Deze week verscheen voor het eerst sinds tijden weer eens een handige Apple Watch-app, die ook nog eens door een Nederlandse ontwikkelaar gemaakt is. Treingids werkt exclusief op de Apple Watch en laat je snel de vertrekt- en aankomsttijden zien van een door jou gekozen traject. Je kiest een vertrek- en aankomststation en de app laat zien of er vertraging is of niet. De app werkt erg goed en ziet er mooi uit, maar is nog niet perfect.

Treingids op de Apple Watch met vertraging.

Je kan bijvoorbeeld geen eigen vaste traject instellen, waardoor je telkens je vertrek- en aankomstplek moet aantikken. Wel kun je favoriete stations markeren en kijkt de app welke treinstations er in de buurt zijn. Vooral de snelheid van de app is fijn, zelfs op de oudere Apple Watch. Treingids is gratis te downloaden, maar vereist wel een abonnement van €2,49 per jaar om alle functies te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

Review: Nederlandse Treingids op de Apple Watch laat je treinen vanaf je pols

Treingids is een gloednieuwe treinapp exclusief voor de Apple Watch. Je voert je vertrek- en aankomststation in en bekijkt de vertrektijden. Wij hebben de app getest en kijken of Treingids de moeite waard is.

Viso

Heb je een iPhone X en een Mac? Dan kun je met Viso iets leuks doen. Dankzij de TrueDepth-camera van de iPhone X kun je je Mac bedienen met je hoofd. Door je hoofd te bewegen, verplaats je de cursor over het scherm. Door te fronsen scroll je door Safari en met een kusje in de lucht klik je met je muis. Behalve dat dit leuk is om mee te spelen, kan dit ook zeker interessant zijn voor mensen met een beperking. Om Viso goed te kunnen gebruiken, kun je je iPhone X het beste in een houder achter je Mac plaatsen. Ook moet je iPhone via een kabel aangesloten zijn.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De benodigde Mac-versie van Viso download je hier gratis.

ARK: Survival Evolved

In tijden van Fortnite en PUBG, waarin je het tegen allerlei spelers online opneemt en als laatste over moet blijven, pakt ARK: Survival Evolved het iets anders aan. In de game probeer je te overleven op een eiland dat vol zit met dinosaurussen. Je begint het spel met helemaal niks, maar door gebruik te maken van spullen uit de omgeving kun je overleven. Je verzamelt hout, stenen en meer en maakt zo je eigen wapens. Maar zonder eten en drinken kun je niet blijven leven, dus ook daar moet je naar op zoek. Als je de dino’s helaas niet overleeft, begin je weer helemaal opnieuw. Je level behoud je wel, maar je spullen moet je weer opnieuw verzamelen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Om ARK: Survival Evolved te kunnen spelen, heb je wel minstens een iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air 2 of iPad mini 4 nodig. Op oudere apparaten werkt de game helaas niet.

Toca Mystery House

Als je iCulture al wat langer volgt, komt de naam Toca je misschien wel bekend voor. Toca is een populaire reeks van educatieve kinderapps, waarmee kinderen allerlei vaardigheden leren. De nieuwste app is Toca Mystery House, waarin kinderen tussen de 6 en 9 jaar op zoek gaan naar het onbekende. Toca Mystery House is een combinatie tussen een game en een educatieve app. Kinderen maken hun eigen drankjes, ontdekken wie of wat zich in de kelder schuil houdt en meer. De app is een eenmalige aankoop, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kind per ongeluk allerlei extra aankopen doet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.