iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 23-2020 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 23 in 2020 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Tasks
Als je de screenshots van Tasks bekijkt, denk je misschien dat je de standaard Herinneringen-app voor je hebt. Maar niets is minder waar. Hoewel de app qua design geïnspireerd is op Apple’s Herinneringen-app, biedt Tasks veel meer opties. Tasks is veel flexibeler in het organiseren van je taken, want niet elke opdracht kun je simpelweg als ‘nog te doen’ en ‘gedaan’ classificeren. Je kan namelijk zelf bepalen wat de status van je opdracht is. De app laat je ook taken toevoegen aan allerlei projecten en aan elke taak voeg je losse tags toe om ze te ordenen.

Tasks app op iPhone en iPad.

De app heeft automatische datumherkenning en je kan ook samenwerken met andere gebruikers. Je voegt afbeeldingen, notities en meer toe en alles word gesynchroniseerd met al je apparaten. De app heeft ondersteuning voor de donkere modus, Drag & Drop, meerdere vensters op iPad, ondersteuning voor muis en trackpad en nog veel meer recente iOS- en iPadOS-functies.

Sounce

Er zijn in de App Store diverse apps met rustgevende geluidjes en andere stress verlichtende functies. Sounce is een nieuwe app waarmee je allerlei geluidjes met elkaar kan combineren om een rustgevende ambiance te creëren. Je bepaalt zelf hoe hard elk geluidje klinkt, bijvoorbeeld een regenbui, knisperend haardvuur en een tjirpend vogeltje. Er zit ook een sleeptimer op en je kan je eigen combinatie van geluidjes opslaan.

Concertino

Liefhebbers van klassieke muziek met een Apple Music-abonnement, moeten deze app hebben. Concertino laat je browsen door componisten, genres en muziek uit bepaalde periodes. Je kan je eigen afspeellijst met klassieke muziek maken en radiostations starten. Net als de gewone Muziek-app dus, maar dan met pure focus op klassiek. Alle nummers zijn afkomstig uit Apple Music, dus je moet wel een actief lidmaatschap hebben.

Bekijk ook

Klassieke muziek luisteren met iPhone en Apple Music

Klassieke muziek luisteren doe je met Apple Music of met speciale apps zoals Idagio op de iPhone. Deze gids legt uit met welke bijzonderheden je rekening moet houden bij het luisteren, importeren en taggen van klassieke muziek in de Muziek-app in macOS en het doorzoeken van Apple Music.

Graspp

Als je niets tegen een experimentele app hebt, dan zou je Graspp eens kunnen proberen. Met deze app kun je woorden vertalen door ernaar te wijzen. Je wijst met je vinger naar een woord met je iPhone en de Graspp app in je andere hand. De app checkt met de camera waar je naar wijst en de rest gaat vanzelf. Omdat het nog in beta is, zijn de vertaalopties beperkt tot een Engels woordenboek en het vertalen van Engels naar Russisch. Maar het is wel een geinig app om eens mee te experimenteren.

MonitorControl

Als je op je Mac werkt met een extern scherm, komt deze app van pas. MonitorControl laat je de helderheid en het volume van je externe scherm aanpassen met de toetsen op het toetsenbord. Normaal gesproken regel je dan alleen het volume en helderheid van je Mac-scherm, maar met deze app kan het ook voor het externe scherm. Behalve met het toetsenbord kan het ook via een menuutje.

Je downloadt MonitorControl via Github.

MacDroid

Ben je een Mac-gebruiker met een Android-toestel? Dan is deze app voor jou. Met MacDroid kun je foto’s, muziek, video’s en meer overzetten via een USB-kabel. Je kan zelfs bestanden op je Android-toestel bewerken op je Mac, zonder dat je ze over hoeft te zetten. De app kan ook van pas komen als je een familielid met een Android-toestel moet helpen om het een en ander over te zetten. De app is zeven dagen gratis te proberen en kost daarna zo’n $20 per jaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je downloadt MacDroid via de website van de ontwikkelaar.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.