‘Aantal App Store-downloaders voor het eerst onder 30 procent’

Het aantal App Store-downloads zou in het tweede kwartaal van 2012 onder de 30 procent hebben gezeten. Dit stelt ABI Research.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App StoreHet aantal iPhone-bezitters dat apps downloadt is in het tweede kwartaal van 2012 afgenomen naar 29 procent. Dit concludeert analist Aapo Markkanen van ABI Research. Het percentage ligt volgens de onderzoeker opmerkelijk laag, aangezien het percentage normaal tussen de 30 tot 37 procent zou schommelen. Dit is volgens ABI Research de eerste keer dat het percentage onder de 30 procent zit. Dit hoeft niet per se te betekenen dat iPhone-bezitters steeds minder apps downloaden: volgens het bureau zou de afname te wijten zijn aan Apple’s stappen tegen downloadbots in de App Store.

Bij het percentage werd gekeken naar het aantal downloads in de App Store ten opzichte van app-downloads op andere mobiele platformen.

Downloadbots zouden worden gebruikt door ontwikkelaars om de App Store te beïnvloeden. Door een programmaatje een app meermaals te laten downloaden vanaf andere App Store-accounts, zou deze app hoog in de hitlijsten komen te staan. In april constateerde Fiksu dat het aantal gratis downloads in de App Store afnam, waarbij de vinger werd gewezen naar de mogelijke afname in bots. Apple waarschuwde in februari namelijk ontwikkelaars dat er maatregelen werden genomen bij het gebruik van zulke methoden.

Nog een mogelijke reden is de focus op apps voor de iPad. Hoewel Android-applicaties voor smartphones hoger scoren in het onderzoek met 47 procent aan downloaders, zouden er in het afgelopen half jaar vijf keer zoveel iPad-apps zijn gedownload dan applicaties op alle Android-tablets tezamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 12:04
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.