Clear voor Mac uitgekomen, iPhone-app krijgt iCloud-sync

Clear 1.2 voor de iPhone introduceert iCloud-synchronisatie voor iOS en de nieuwe Mac-versie en zet mails over als to-do lijst.

Clear voor Mac uitgekomen iCloud sync headerDe minimalistische takenlijst Clear heeft een uitgebreide update gehad voor de iPhone. De grootste vernieuwing van de applicatie is synchronisatie via iCloud, waardoor de takenlijsten in de app draadloos worden geüpdatet met het zonet uitgekomen Clear voor Mac. Behalve de takenlijsten worden ook je vrijgespeelde kleurenthema’s overgezet naar de app op de Mac. In beide versies kan je nu met één veeg naar de volgende lijst, zonder menu’s te gebruiken.

Clear navigeren tussen lijstenJe hoeft in Clear 1.2 voor de iPhone niet langer de lijst naar onderen te trekken om naar het bovenliggende menu met je verschillende lijsten te gaan. In plaats daarvan kan je ook de schermrand links en rechts aangrijpen. Veeg vanaf een kant en je gaat meteen naar de volgende of vorige lijst.

Een andere opmerkelijke vernieuwing is de mogelijkheid om gekopieerde teksten te plakken als een lijst. Elke witregel vormt dan een nieuw item op de lijst, en zo kan je ook zomaar een gemaild lijstje met wintersportbenodigdheden in één keer door in Clear zetten. Er zit geen paste-knop in Clear, maar door de iPhone te schudden, komt de gekopieerde tekst in de app terecht.

In versie 1.2 van Clear zijn verder meer quotes toegevoegd bij lijsten die je nog moet beginnen. Het is makkelijker om de quotes die je ziet, te delen op Twitter of Facebook.

De laatste toevoeging maakt gebruik van andere apps. Clear heeft een open structuur gekregen, wat betekent dat je bestanden (lees: teksten en takenlijsten) van andere apps die het ondersteunen, kan doorzetten naar Clear. Een van de apps die daarvoor in aanmerking komt, is bijvoorbeeld Launch Center Pro.

Downloaden: Clear (€1,79, iPhone, vanaf iPhone 3GS en iOS 6)

Clear voor Mac

Clear Mac-app uitgekomen
De Mac-versie van Clear werd al eerder aangekondigd en is geheel volgens planning, vandaag uitgekomen. De applicatie is ter introductie voor 5,99 euro te downloaden, de helft van het bedrag dat de app hierna zal kosten.

Clear voor de Mac voelt meteen vertrouwd aan als je de applicatie op de iPhone gebruikt. Het venster van de toepassing komt overeen met de takenlijst die je op je mobiel hebt, maar wel met de toevoeging dat je meerdere lijsten in aparte vensters kan openen. Zo kan je makkelijk items van de ene naar de andere lijst slepen.

Qua bediening is Clear voor de Mac hetzelfde als voor de iPhone, met de bekende veegbewegingen om naar het bovenliggende menu van lijsten te gaan, taken af te vinken, te verwijderen en terug te roepen. Je hoeft de app maar open te hebben staan en te beginnen met typen, en je maakt een nieuwe taak of lijst aan. Dankzij iCloud-synchronisatie worden je veranderingen in de app doorgezet naar de app op de iPhone.

Downloaden: Clear (€5,99 ter introductie, Mac, vanaf OS X 10.8.2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 11:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.