iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Google Chrome, Google Drive, Podcasts en meer

iPhoneclub blikt terug op de week aan iPhone-apps waarin Google Chrome en Google Drive uitkwamen voor de iPhone en iPod touch, maar waarin we ook een groot overzicht van Tour de France 2012 iPhone-apps brachten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hero iPhone-app bij nood headerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week pakte zoekgigant Google flink uit met de gloednieuwe Google Chrome webbrowser voor de iPhone en de online opslagdienst Google Drive, maar er is nog veel meer om uit te proberen.


AG SuperBetter iPhoneSuperBetter – SuperBetter is een app waarmee je leert om jezelf te verbeteren. Het zal mensen die het boek ‘The 4-Hour Body‘ hebben gelezen meteen aanspreken. Maar ook als je gewoon gefascineerd bent door het idee dat je altijd kunt leren en verbeteren, is SuperBetter de moeite om eens te proberen. SuperBetter is een game die je beloont om je doelen te realiseren en gezonder te leven. Eerder was er al een preview-app beschikbaar, waarin de principes van SuperBetter worden uitgelegd.
Downloaden: SuperBetter (gratis)

AG Hero iPhoneHero – Hero is een sociaal netwerk waarmee je echt iets kan betekenen voor anderen. Met de applicatie kan je aangeven wanneer je in nood bent, of kan je zien wanneer anderen in nood zijn. Dat doe je door meteen een audio- of videoopname te maken en locatie te delen die je naar vrienden toestuurt, zodat zij er actie op kunnen ondernemen. Bijvoorbeeld van die schimmige figuren bij de parkeerautomaat waar je zo moet afrekenen. Je denkt er liever niet aan, maar wie weet redt Hero je op een dag.
Downloaden: Hero (gratis)

AG WTHR iPhoneWTHR – “Een goed design is eerlijk. Het maakt een product niet innovatiever, krachtiger of waardevoller dan het echt is. Het verleidt klanten niet met beloften die niet waargemaakt kunnen worden.” Het is een van de stellingen waar design aan moet voldoen volgens Dieter Rams, een Duitse meubelontwerper die tien regels opstelde voor goed design. De nieuwe weer-app WTHR voor de iPhone is volgens ontwikkelaar David Elegna volgens die tien regels gemaakt. Innovatief is de applicatie niet, fraai gestileerd wel.
Downloaden: WTHR (€0,79)

AG iTheorie Nederland iPhoneiTheorie Nederland – Het theoriegedeelte voor je rijbewijs is een moetje, maar je kan nu eenmaal niet zonder. Gelukkig zijn er iPhone-apps die het iets prettiger voor je kunnen maken, en daarvan is iTheorie Nederland de nieuwste. In de applicatie kan je tientallen vragen beantwoorden op allerlei gebieden als voorrang, wegmarkeringen, tempo, inhalen en algemene kennis. Als je er klaar voor denkt te zijn, kan je je wagen aan een test van 65 vragen. De app houdt uitgebreid bij wat je hebt gepresteerd in de app.
Downloaden: iTheorie Nederland (gratis)

AG FitBooster iPhoneFitBooster – De Nederlandse iPhone-app FitBooster belooft je te helpen met afvallen en het opbouwen van je conditie, door je verschillende fitnessoefeningen voor te schotelen uit te leggen. Door je stap voor stap te vertellen wat je bij bepaalde oefeningen moet doen, zorgt de app ervoor dat je precies de juiste handelingen uitvoert. Hoewel de meest simpele oefeningen gratis in de app te downloaden zijn, betaal je €1,59 voor de meer geavanceerde trainingen.
Downloaden: FitBooster (gratis)

AG AD iPhoneVolkskrant, AD, Trouw en Parool – De Volkskrant, het Algemeen Dagblad, Trouw en het Parool zijn voortaan in gloednieuwe applicaties volledig op de telefoon te lezen. Abonnees kunnen de digitale varianten van de krant gratis downloaden en lezen, maar ook niet-abonnees mogen drie nummers gratis doorlezen. Daarna kost een losse krant 79 cent om te downloaden op een werkdag en 1,59 euro in het weekeinde. De drie gratis proefnummers moet je wel downloaden in de eerste week dat je de app bezit.
Downloaden: de Volkskrant (gratis), AD (gratis), Trouw (gratis), Het Parool (gratis)

AG PopsiColor iPhonePopsicolor – Als je alles al gezien hebt op het gebied van fotobewerking en kleurenfilters op de iPhone, komt er een nieuwe iPhone-app uit die zich toch weet te specialiseren op een gebied. Popsicolor maakt aquarellen van de foto’s die je ter plekke schiet of uit je fotoalbum plukt. De selectie van de vormen op de foto’s die worden uitgelicht bepaalt de slimme applicatie zelf, maar de kleuren en de grofheid van de waterverf-tekening heb je zelf in de hand. Er is zelfs een druip-effect ingebouwd.
Downloaden: Popsicolor (€0,79)

AG Bizzonia iPhoneBizzonia – Meerdere apps hebben het al geprobeerd. Sonar, die zich specifiek richtte op de beursvloer en niet echt voet aan wal kreeg. En Highlight, dat dé nieuwe hit van het afgelopen SXSW-evenement had moeten worden, maar wat na no-time alweer van veel iPhones was verwijderd omdat het teveel batterij verbruikte. Nee, applicaties waarmee je op zoek kan gaan naar zakelijke contacten in de buurt, zijn niet altijd even succesvol. Bizzonia uit Barcelona, maar met Nederlandse inbreng, is een nieuw initiatief dat het gaat proberen.
Downloaden: Bizzonia (gratis)

AG Podcasts iPhonePodcastsApple heeft een losse Podcasts-applicatie voor iOS uitgebracht. Met de nieuwe app krijg je toegang tot inmiddels enkele honderdduizenden audio- en videopodcasts die in de iTunes Store worden aangeboden. Deze kun je rechtstreeks op je iOS-apparaat streamen of downloaden voor onderweg. Met de nieuwe app kun je niet alleen bladeren door de catalogus met podcasts, maar kun je ook de populairste podcasts, gerangschikt op onderwerp, afspelen middels de nieuwe Topstations-functie.
Downloaden: Podcasts (gratis)

AG Rijksquiz iPhoneRijksquiz – Leuk dat het Rijksmuseum bewust haar virtuele deuren openzet voor handige programmeurs. De openheid leverde tot nu toe vooral apps over Rembrandt voor de iPad op, maar je kan er natuurlijk ook iets anders mee doen. Rijksquiz van ontwikkelaar Ronald Klip giet de kennis en database in een eenvoudige quizvorm. Je krijgt willekeurig tien schilderijen uit de grote collectie van het museum te zien en kiest er de juiste van de vier schilders bij.
Downloaden: Rijksquiz (gratis)

AG KPN HotSpots iPhoneKPN HotSpots – In navolging van telecomprovider T-Mobile heeft ook KPN een eigen iPhone-app uitgebracht waarmee je op zoek kan gaan naar openbare Wi-Fi-hotspots. In het geval van KPN Hotspots gaat het daarbij om gratis en betaalde verbindingen die in samenwerking met bijvoorbeeld winkels en evenementenlocaties worden aangeboden. Je ziet de HotSpots op een kaart of in een op afstand gesorteerde lijst. Met de zoekfunctie kan je je ook alvast voorbereiden op gebruik van HotSpots op een andere plek.
Downloaden: KPN HotSpots (gratis)

AG Capture 365 Journal Pro iPhoneCapture 365 Journal Pro – Het is een aardige mond vol voor iets dat je net zo ladingdekkend kan omschrijven als een dagboek. Capture 365 Journal Pro geef je elke dag de ruimte een dagverslag te schrijven in de applicatie en daar net zoveel foto’s als je wilt aan toe te voegen. De app is ook geoptimaliseerd voor de iPad en synchroniseert het dagboek via iCloud. Natuurlijk kan je ook een afschermende passcode op het dagboek zetten.
Downloaden: Capture 365 Journal Pro (€2,39)

AG Cheddar iPhoneCheddar – Wat doe je als er meer to-do apps voor de iPhone uitgebracht zijn dan dat er überhaupt taken om te voltooien zijn? Dan maak je er een met een synchronisatiesnelheid die alle concurrentie wegblaast. Cheddar is gratis te gebruiken op de iPhone, iPad en via het web en synchroniseert sneller dan zijn schaduw. Je maakt een takenlijst of voegt een taak toe, en je ziet hem ogenblikkelijk verschijnen op je andere apparaten.
Downloaden: Cheddar (gratis)

AG Google Drive iPhoneGoogle Drive – Google Drive is de nieuwe opslagdienst van Google die het bedrijf in april van dit jaar introduceerde. Gebruikers krijgen gratis 5 GB aan cloudopslag waar ze allerlei verschillende bestanden kunnen opslaan, aanzienlijk meer dan de 2 GB die Dropbox aan klanten biedt. Met de Google Drive app kun je bestanden in je Google Drive ook op je iPhone en iPad benaderen.
Downloaden: Google Drive (gratis)

AG Google Chrome iPhoneGoogle Chrome – De nieuwe browser-app van Google op de iPhone heeft als belangrijkste functionaliteit de mogelijkheid om tabbladen en persoonlijke informatie te synchroniseren tussen de desktop en je iOS-apparaten. Evenals de desktopvariant van Google Chrome heeft de nieuwe browser ook ondersteuning voor de Incognito- of privacymodus, die je de mogelijkheid biedt om te surfen zonder sporen achter te laten.
Downloaden: Google Chrome (gratis)

AG NikePlus Training iPhoneNike+ Training/ Nike+ Basketball – Kortgeleden kreeg Nike+ Running nog een flinke update, de sportapplicatie van Nike die je zonder schoensensor kunt gebruiken. De afgelegde afstand wordt bij deze app berekend op basis van je GPS-positie. Nu is het de beurt voor twee nieuwe apps: Nike+ Training en Nike+ Basketball. Beide zijn bedoeld voor mensen die de speciale schoensensor van Nike+ bezitten en hun inspanningen willen omzetten in NikeFuel. De sensor synchroniseert alle informatie draadloos met je iPhone.
Downloaden: Nike+ Training (gratis), Nike+ Basketball (gratis)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.