Apple dwingt verkoopverbod Samsung Galaxy Nexus in de VS af

Apple heeft een verkoopverbond van de Galaxy Nexus voor elkaar gekregen in de VS. Rechter Judy Koh vindt dat Samsung een algemeen geformuleerd patent heeft overtreden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Samsung-GALAXY-NexusApple is erin geslaagd om een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Nexus in de VS af te dwingen. Het besluit werd genomen door districtsrechter Lucy Koh, die de zaak al langere tijd behandelt. Koh zou het verkoopverbod hebben toegewezen, omdat Apple een plausibele theorie zou hebben aangevoerd dat er onherstelbare schade was geleden. Daardoor zou Apple verkopen zijn misgelopen.

De uitspraak was voornamelijk gebaseerd op patent 8086604, een nogal algemeen geformuleerd patent waarin het terugzoeken van informatie uit een computersysteem wordt beschreven. Het gaat daarbij om het opzoeken van diverse items uit een geïndexeerde database, waarbij overigens ook een spraakinterface zoals Siri kan worden bedoeld.

De rechter was eerder van mening dat Samsung inderdaad inbreuk maakte op de patenten van Apple, maar ze dacht dat Apple mogelijk een probleem zou hebben om aan te tonen dat deze patenten geldig zijn in de VS. Ook twijfelde de rechter of een verkoopverbod kan voorkomen dat Apple schade leidt.

In de zaak staan vier patenten ter discussie. Eén daarvan (nummer 5.946.647) gebruikte Apple eerder om een verkoopverbond van HTC-toestellen te eisen bij de International Trade Commission. Dit geldt sinds 19 april 2012. Het patent beschrijft een systeem en methode voor het uitvoeren van een actie op een structuur in computergegenereerde data. Een ander patent is nummer 8046721 dat ‘slide to unlock’ beschrijft en dat eerder werd gebruikt om een verkoopverbod van Motorola-toestellen in Duitsland te eisen.

In de zaak die nu in de VS speelt wilde Apple meerdere toestellen blokkeren, waaronder de Samsung Galaxy Tab 10.1.

Meer lezen: patent 8086604

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.