iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Google Chrome, Song Pop, Where’s My Perry en meer

Deze week zijn webbrowser Google Chrome en online harde schijfdienst Google Drive op de iPad verschenen. Andere nieuwe apps zijn The Amazing Spider-Man en de opvolger van het succesvolle Where's My Water?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Amazing Spider-Man iPadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week heeft Google groot uitgepakt met haar webbrowser Google Chrome voor de iPad en tevens de online cloud-app Google Drive. Er zijn bovendien veel leuke nieuwe games verschenen.


AG Song Pop iPad iPhoneSong Pop – Twitter staat vol met berichten van mensen die Song Pop maar niet kunnen wegleggen. Het nieuwe spelletje waarin je je muziekkennis meet tegen vrienden en andere mensen van over de hele wereld, beleefde een grote doorbraak toen Facebook-directeur Mark Zuckerberg uitsprak fan te zijn van het spelletje. In het spel kies je een muziekgenre uit en krijg je vijf fragmenten van liedjes te horen die je zo snel mogelijk goed moet zien te raden. Daarna is je tegenspeler aan de beurt, die na het invullen van de vragen het volgende genre mag kiezen.
Downloaden: Song Pop (gratis)

AG MagicalPad iPadMagicalPad – Deze app is een notitieblok, outliner, mindmapping-tool en checklist, allemaal toepassingen die gericht zijn op het vergroten van je productiviteit. Je kunt met deze app outlines (hiërarchische takenlijstjes) maken, ideeën organiseren, prioriteiten toekennen aan acties en je gedachten met anderen uitwisselen. Je kunt een informatie-dashboard maken en de items op het scherm vrij over het scherm verplaatsen, ongeacht of het outline-lijstjes, checklists of notities zijn.
Downloaden: MagicalPad (€0,79)

AG PhotoBookPlus iPadPhotobook+ – Een reeks vakantiefoto’s doorsturen per e-mail of naar je Facebook-account? Leuk. Het uploaden als digitaal vakantieboek met naast de foto’s eigen teksten, kaartjes en tekeningen? Misschien nog wel leuker. Photobook+ is een nieuwe app voor de iPad die het in zijn mars heeft. Je kan er een fotoboek in aanmaken waarin je je op elke pagina opnieuw kan uitleven met fotocollages, teksten, kaders en simpele eigen tekeningen.
Downloaden: Photobook+ (€1,59)

AG Where's My Perry iPadWhere’s My Perry? – Het wordt een drukke dag, een drukke week of misschien wel een drukke maand voor fans van het populaire iPad-spel Where’s My Water. Het spel is namelijk voorzien van een gigantische update waarin je alle 100 levels opnieuw kan spelen met de uitdaging om nieuwe soorten, moeilijk te pakken, eenden te verzamelen. Daarnaast kan je gratis 20 nieuwe levels spelen met een blubber-thema, waarin je op tijd de droger moet inschakelen om het water voor Swampy’s douche eruit te halen. Dat is niet alles: ook opvolger Where’s My Perry is uitgebracht.
Downloaden: Where’s My Perry? (€0,79)

AG The Amazing Spider-Man iPadThe Amazing Spider-Man – Het actiespel The Amazing Spider-Man van Gameloft is verschenen voor de iPad, iPhone en iPod touch. In deze game kruip je in de huid van de bekende stripheld, die verschillende op de onlangs verschenen film gebaseerde missies succesvol moet afronden. Dit mag je doen in een volledig verkenbare driedimensionale versie van New York, waarin je mag rondslingeren en -springen. Hoewel de game het verhaal van de film volgt, houdt niks je tegen om er op uit te trekken en andere dingen in de stad te doen.
Downloaden: The Amazing Spider-Man (€5,49)

AG Cheddar iPhoneCheddar – Op het moment dat je op het iPad-toetsenbord op Enter drukt, is je kersverse taak niet alleen zichtbaar in Cheddar op de iPad. Nee, op hetzelfde ogenblik en niet een seconde later, zie je de taak ook verschijnen in dezelfde applicatie voor de iPhone en iPod touch, of op de bijbehorende website. Omdat je een apart account maakt voor Cheddar, kan je de takenlijst met zoveel mensen als je wilt delen en kan je zo allen aan dezelfde takenlijst werken.
Downloaden: Cheddar (gratis)

AG Google Chrome iPhoneGoogle Chrome en Google Drive – Google Drive en Google Chrome zijn voortaan beschikbaar in eigen iOS-apps. Google Drive is de eigen online opslagdienst van Google, die sinds april 2012 beschikbaar is. Je krijgt 5GB gratis opslag, die je vanaf nu vanaf je iPhone en iPad kunt benaderen. Met de Google Drive-app open en bekijk je bestanden op je iPad, maar kun je ze ook opslaan voor offline gebruik. Open je bijvoorbeeld een PDF-bestand vanuit je Google Drive, dan zal meteen de meest geschikte app worden geopend, bijvoorbeeld GoodReader.
Downloaden: Google Chrome (gratis), Google Drive (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.