Song2Email: iTunes-liedjes versturen per e-mail vandaag gratis

·

Song2Email liedje versturen met e-mail vanaf iPhoneEr is bijna niets statischer op de iPhone dan de liedjes in je muziekspeler. Je kan ze vanuit de computer of via iTunes Match op de telefoon zetten en afspelen, maar dan houdt het wel op. Zelfs een simpele optie als een liedje in Dropbox zetten kan niet. De applicatie Song2Email zorgt ervoor dat je de muziek op de iPhone wel degelijk kan delen. Met de app kan je ongehinderd muziek mailen naar anderen. Alleen vandaag is ‘ie gratis te downloaden.

Nou ja, ongehinderd: je hebt natuurlijk nog wel te maken met de maximale grootte van een e-mail. Zo zijn er nog altijd zakelijke Outlook-accounts waar je geen e-mail groter dan 2MB (!) naartoe mag sturen en dan wordt een mp3-bestand versturen natuurlijk een lastig verhaal.

Aan de grenzen van Song2Email zal het niet liggen. Je kan maximaal 20MB per e-mail sturen op de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch 4de generatie. Op oudere apparaten is de limiet 10MB. Eveneens is het mogelijk meerdere liedjes in één e-mail te sturen. De app geeft keurig een waarschuwing als liedjes te groot zijn. Om het nog makkelijker te maken, vult de applicatie ook meteen je e-mailformulier in met als titel de namen van de liedjes. Eveneens blijft alle informatie van een liedje behouden: de artiest, de naam van het nummer, het genre en zelfs de cover-art gaan automatisch mee.

Downloaden: Song2Email (vandaag gratis, was €0,79)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

15 reacties

 1. door Alfred

  Goede tip, bedankt!

  Beantwoorden Quote

 2. door ASN

  Heb je alleen helaas niks aan icm iTunes Match.. Hij denkt dan dat het nummer met DRM beveiligd is, jammer.

  Beantwoorden Quote

 3. door iZnogud

  Idd heb je er niets aan. Alles is DRM beveiligd volgens de app. Iedereen met itunes match kan da app dus beter niet downloaden.

  Beantwoorden Quote

 4. door Frankie

  Wat krijgen we nou?!?
  Ik kan gewoon élk willekeurig liedje uit iTunes mailen met mijn MacBook. Zowel zelf geripte als ook de origineel gekochte. Altijd nog gekund. Wat is hier moeilijk aan?

  Beantwoorden Quote

 5. door MobileBelg

  Kan degene waarnaar je die liedjes stuurt die dan opslaan op zijn of haar pc of kan die ze alleen maar beluisteren dan via mail?

  Beantwoorden Quote

 6. @MobileBelg: Je kan liedjes opslaan als elke andere bijlage.

  @Frankie: Zowel in de tekst uitgelegd: het gaat om liedjes vanuit de muziekspeler op de iPhone.

  Beantwoorden Quote

 7. door hmmmz

  Het zou pas fijn zijn als er een app uitkwam waarmee je muziek met je iPhone kunt downloaden om vervolgens meteen naar iPod over te zetten maar dat zal Apple waarschijnlijk nooit bewust goed gaan keuren

  Beantwoorden Quote

 8. door iGravity

  @ASN: @iZnogud:

  Je moet eerst de nummers op je iDevice vanuit iCoud gedownload hebben. Dan zou het moeten werken (bij mij in ieder geval wel ;)

  Beantwoorden Quote

 9. door Frankie

  Origineel geplaatst door hmmmz
  Het zou pas fijn zijn als er een app uitkwam waarmee je muziek met je iPhone kunt downloaden om vervolgens meteen naar iPod over te zetten maar dat zal Apple waarschijnlijk nooit bewust goed gaan keuren

  Dat is er toch.
  iTunes, heet dat.
  Synchroniseren met iCloud en voilà.

  Beantwoorden Quote

 10. door Frankie

  Origineel geplaatst door Bart Breij
  “Er is bijna niets statischer op de iPhone dan de liedjes in je muziekspeler. Je kan ze vanuit de computer of via iTunes Match op de telefoon zetten en afspelen, maar dan houdt het wel op.”

  Dan interpreteer ik de tekst anders dan u. Ik kan mijn liedjes met de computer ook mailen.

  Beantwoorden Quote

 11. door MobileBelg

  Dus als ik het goed begrijp kan je je iTunesmuziek op die manier met deze app gratis aan je vrienden geven want zei kunnen die nrs vanuit de mail dan opslaan op hun pc zonder dat het hen iets kost,laat Apple dat zomaar toe?

  Beantwoorden Quote

 12. door Baars123

  Ik kan bevestigen dat het ook werkt voor itunes match, voorwaarde is inderdaad wel dat je m eerst download uit de cloud, maar dat kan dus gewoon op je iphone. Ik kan echter niet zien of alle tags + art worden meegestuurd, op een andere iphone opent de file nl in quicktime, iemand al op een andere device (andere phone of pc) geprobeerd?

  Beantwoorden Quote

 13. door Chris

  13 reacties, 11 negatief! Daarom hier nog een positieve: als het werkt is dit een geweldige app. Musici, dansers etc. hebben dit elke dag nodig

  Beantwoorden Quote

 14. door kd

  Deze app werkt en ik ben verbaasd dat Apple deze app toelaat. Maar ik klaag niet, kan altijd van pas komen ;)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.