Song2Email: iTunes-liedjes versturen per e-mail vandaag gratis

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Song2Email liedje versturen met e-mail vanaf iPhoneEr is bijna niets statischer op de iPhone dan de liedjes in je muziekspeler. Je kan ze vanuit de computer of via iTunes Match op de telefoon zetten en afspelen, maar dan houdt het wel op. Zelfs een simpele optie als een liedje in Dropbox zetten kan niet. De applicatie Song2Email zorgt ervoor dat je de muziek op de iPhone wel degelijk kan delen. Met de app kan je ongehinderd muziek mailen naar anderen. Alleen vandaag is ‘ie gratis te downloaden.

Nou ja, ongehinderd: je hebt natuurlijk nog wel te maken met de maximale grootte van een e-mail. Zo zijn er nog altijd zakelijke Outlook-accounts waar je geen e-mail groter dan 2MB (!) naartoe mag sturen en dan wordt een mp3-bestand versturen natuurlijk een lastig verhaal.

Aan de grenzen van Song2Email zal het niet liggen. Je kan maximaal 20MB per e-mail sturen op de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch 4de generatie. Op oudere apparaten is de limiet 10MB. Eveneens is het mogelijk meerdere liedjes in één e-mail te sturen. De app geeft keurig een waarschuwing als liedjes te groot zijn. Om het nog makkelijker te maken, vult de applicatie ook meteen je e-mailformulier in met als titel de namen van de liedjes. Eveneens blijft alle informatie van een liedje behouden: de artiest, de naam van het nummer, het genre en zelfs de cover-art gaan automatisch mee.

Downloaden: Song2Email (vandaag gratis, was €0,79)

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!