Facebook wil geld gaan verdienen met Instagram-app

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

instagram iphoneFacebook nam eerder dit jaar Instagram over, de fotodienst die als iPhone-app z’n debuut maakte. Facebook beloofde daarbij dat Instragram als zelfstandige dienst zal blijven bestaan. Maar als beursgenoteerd bedrijf wil Facebook er ook geld mee verdienen. Facebook’s vice-president voor Global Marketing Solutions Carolyn Everson heeft nu toegegeven dat er naar een verdienmodel wordt gekeken. In een interview kreeg Everson de vraag voorgeschoteld of er reclamebanners in Instagram zullen verschijnen. Ze antwoordde daarop dat er op termijn zeker geld mee verdiend moet worden.

Het team van Instagram is nu nog relatief klein, maar volgens Everson moet de fotodienst wel geld gaan opleveren voor Facebook. Ze sprak over een monetization strategy, maar hoe die eruit komt te zien liet ze nog even in het midden. Het zou kunnen gaan om reclamebanners, betaalde accounts voor gebruikers of commerciële samenwerkingsverbanden. Facebook is al langere tijd op zoek naar manieren om geld te verdienen met mobiel. In de iPhone-app is dat aardig gelukt door flink wat reclames te tonen op de tijdlijn van gebruikers. Reclames in Instagram zouden de gebruikers weg kunnen jagen naar de nieuwste aanbieders van fotofilters, Twitter en Flickr. De gebruikers zijn met de huidige versie van Instagram al ontevreden, is af te leiden uit de gemiddelde waardering van 1,5 sterren in de App Store.

Downloaden: Instagram (gratis, iOS 4.3+)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!