Facebook wil geld gaan verdienen met Instagram-app

·

instagram iphoneFacebook nam eerder dit jaar Instagram over, de fotodienst die als iPhone-app z’n debuut maakte. Facebook beloofde daarbij dat Instragram als zelfstandige dienst zal blijven bestaan. Maar als beursgenoteerd bedrijf wil Facebook er ook geld mee verdienen. Facebook’s vice-president voor Global Marketing Solutions Carolyn Everson heeft nu toegegeven dat er naar een verdienmodel wordt gekeken. In een interview kreeg Everson de vraag voorgeschoteld of er reclamebanners in Instagram zullen verschijnen. Ze antwoordde daarop dat er op termijn zeker geld mee verdiend moet worden.

Het team van Instagram is nu nog relatief klein, maar volgens Everson moet de fotodienst wel geld gaan opleveren voor Facebook. Ze sprak over een monetization strategy, maar hoe die eruit komt te zien liet ze nog even in het midden. Het zou kunnen gaan om reclamebanners, betaalde accounts voor gebruikers of commerciële samenwerkingsverbanden. Facebook is al langere tijd op zoek naar manieren om geld te verdienen met mobiel. In de iPhone-app is dat aardig gelukt door flink wat reclames te tonen op de tijdlijn van gebruikers. Reclames in Instagram zouden de gebruikers weg kunnen jagen naar de nieuwste aanbieders van fotofilters, Twitter en Flickr. De gebruikers zijn met de huidige versie van Instagram al ontevreden, is af te leiden uit de gemiddelde waardering van 1,5 sterren in de App Store.

Downloaden: Instagram (gratis, iOS 4.3+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

5 reacties

 1. door ijack

  Dan wordt het zoeken naar een vervanger ben ik bang. Ik heb sowieso een facebook alergie…

  Beantwoorden Quote

 2. door Errornl

  Facebook is leuk voor alleen facebook, dus alleen de website. Maar ze moeten zich niet met andere dingen bemoeien, want dan gaat het mis. Maar dat zijn wel de dingen waar ze geld uit kunnen halen helaas

  Beantwoorden Quote

 3. door Jeroen

  Ik heb het al van het begin gezegd: Toen facebook sprak over naar de markt gaan is het maar een kwestie van tijd voor we moeten beginnen betalen voor facebook.
  Wel dat is het nog net niet maar nu dat Instagram al geld gaat moeten opleveren is de kans dat er een betaal-app komt best reëel

  en wees maar zeker dat facebook op een dag nog betalend gaat zijn ;)

  Beantwoorden Quote

 4. door Nick

  @Jeroen: Facebook betalend maken zou hun eigen doodvonnis betekenen, want er staat al een prima alternatief klaar (Google ), waar iedereen dan naar zou overschakelen.

  Beantwoorden Quote

 5. door Daan

  @Jeroen: Nee, gewoon nee.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.