iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Investeerder OpenFeint werkt aan nieuwe dienst OpenKit voor ontwikkelaars

Het moet een data-backend worden, voor en door ontwikkelaars, die alle functionaliteiten gaat bieden die app-ontwikkelaars nodig hebben.

OpenKitPeter Relan, de belangrijkste investeerder van het iOS-gamenetwerk OpenFeint werkt met een groep ontwikkelaars aan een nieuwe dienst die kan dienen als data-backend voor ontwikkelaars. Dat schrijft TUAW. Het gaat een dienst worden die ontwikkelaars van apps kunnen inkopen inclusief cloudhosting, maar waarvan de code open source is en ontwikkelaars er dus ook zelf mee aan de slag kunnen.

OpenKit, zoals de dienst gaat heten, kan worden gebruikt voor het opzetten van multiplayer-spellen en het bijhouden van ranglijsten, maar ook voor andere diensten waarbij ontwikkelaars informatie op een server willen opslaan. Al heeft het gelijkenissen met OpenFeint, het moet volgens Relan niet worden gezien als een nieuwe versie of doorstart van OpenFeint, mede door het open karakter. “Het moet een dienst worden voor en door ontwikkelaars, die alle functionaliteiten gaat bieden die app-ontwikkelaars nodig hebben”, zegt hij.

Wie er precies achter de ontwikkeling van OpenKit zitten wil Relan niet zeggen, maar hij wil wel kwijt dat het in korte tijd gebouwd wordt. In januari moet de eerste versie al online verschijnen.

De aankondiging van OpenKit komt een paar dagen voordat OpenFeint de deuren sluit. De huidige (Japanse) eigenaar DeNA maakte vorige maand bekend dat per 14 december de stekker uit de dienst gaat. Veel app-ontwikkelaars waren sinds de introductie van Apple’s eigen Game Center al gestopt met het gebruiken van OpenFeint.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 22:15
Categorie Diensten
Onderwerpen ontwikkelaars, openfeint, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.