1Password 4 voor iOS: nieuw uiterlijk, favorieten, upgrade-korting

1Password 4 voor iPhone en iPad verschenen, de populaire oplossing om wachtwoorden vast te leggen. 1Password 4 heeft een nieuw prijskaartje en nieuwe functies zoals zoeken, synchroniseren via iCloud en favorieten instellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

1Password 4 iPhone iPad master passwordDe opvolger van de bekende wachtwoorden-app 1Password van Agilebits is uitgebracht voor de iPhone. 1Password 4 biedt een groot aantal vernieuwingen ten opzichte van de vorige versie, waaronder een eenvoudiger inlogproces en direct inzicht in je favoriete wachtwoorden en accountgegevens, zodat je daar niet lang naar hoeft te zoeken. Moet je wel op zoek in de gloednieuwe interface, dan kan dat met een nieuwe zoekfunctie. Nieuw is ook iCloud-synchronisatie. De applicatie is ter introductie tijdelijk goedkoper te downloaden.

Om je kennis te laten maken met 1Password, kan je de app tijdelijk voor 6,99 euro downloaden. Na de introductieperiode kost de app 15,99 euro. Agilebits laat gebruikers de app opnieuw kopen, omdat versie 4 volledig opnieuw is gebouwd. In de kern doet de toepassing echter nog hetzelfde: het is een verzamelplek voor je wachtwoorden, bankrekeningnummers, accountgegevens en andere geheime informatie. Je sluit ze in de applicatie die voorheen gebruik maakte van een combinatie van een Master-password en een cijfercode. De verplichte cijfercode is nu echter vervallen. Je kan hem optioneel nog inschakelen als je snel van apps wisselt. Dan moet je hem invoeren als je even naar een andere app bent uitgeweken, wat je regelmatig zal doen om een gegenereerd wachtwoord te kopiëren en te plakken.

1Password 4 implementeert voor het eerst in de mobiele app verschillende mappen die je kan aanmaken, zodat je je informatie er naar hartelust in kan sorteren. Raak je juist daardoor de kluts kwijt, dan biedt een gloednieuwe zoekfunctie uitkomst waarmee je gegevens kan terugvinden.

1password ipad

De applicatie is onverdeeld in vier tabbladen ouderwets onderin het scherm. De eerste vormt het nieuwe introscherm van de applicatie en laat in één oogopslag je tot favoriet gebombardeerde accountgegevens zien. Het tabblad Categories leidt naar de aangemaakte of via iCloud met de Mac gesynchroniseerde mappenstructuur van verschillende soorten informatie. Je ziet per categorie het aantal gegevens dat je erin hebt opgeslagen. De items staan altijd alfabetisch gesorteerd. Druk je op All Items, dan krijg je de nieuwe zoekbalk bovenin beeld te zien.

Andere vernieuwingen vinden plaats in het instellingenscherm. Daar kan je naast synchronisatie van je informatie via Dropbox (al in eerdere versies beschikbaar) nu ook instellen dat informatie wordt uitgewisseld via Apple’s iCloud of… allebei – al wordt het ons niet helemaal duidelijk waarom je gegevens via twee clouddiensten uitwisselen veiliger is dan via één beveiligde verbinding. Doe je het liever niet online, dan kan je gegevens ook nog uitwisselen via iTunes File sharing. Andere instellingen: na hoeveel tijd gaat de app op slot, het Master-password veranderen en aangeven dat je klembord na het kopiëren en plakken van je wachtwoord weer gewist wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=Ha_4nrGyGPk

1Password wordt niet langer in een Pro- en niet Pro-versie uitgebracht. De nieuwe versie – die tijdelijk voor 6,99 euro wordt uitgebracht, is meteen geschikt voor de iPhone en iPad als universele applicatie. 1Password 4 voor de Mac zal later verschijnen (datum nog niet bekendgemaakt) is voor de versie in de Mac App Store een gratis update van de huidig verkrijgbare versie 3.9.6. De niet MAS-versie zal weer wel een betaalde update zijn.

Downloaden: 1Password 4 (€6,99 introductieprijs, daarna €15,99, universele app, iOS 6.0+)

I.v.m. caching van de App Store kan het zijn dat je versie 4 niet direct kunt vinden. Gebruik dan de rechtstreekse link in dit artikel om 1Password 4 te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 23:24
Categorie Diensten
Onderwerpen 1password, beveiliging, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.