Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
macOS Big Sur Dock

Zo schakel je recente apps in het Dock van je Mac uit

In het Dock van de Mac vind je naast de prullenmand altijd de recent gebruikte apps. Dit is een standaardfunctie van macOS. Wil je dit liever niet, dan kan je het gelukkig uitschakelen. Wij laten je zien hoe dat moet.

Geen recente apps meer in je Dock

Het Dock op de Mac is een handig hulpmiddel om snel je favoriete apps te openen. Je vindt deze al sinds jaar en dag op de Mac en het is een herkenbaar onderdeel van het besturingssysteem. Door de jaren heen heeft het extra functies gekregen, waaronder het tonen van recente apps. Dit gedeelte van je Dock wordt automatisch bijgewerkt wanneer je andere apps opent.

Recente apps in het Dock op de Mac uitschakelen

Zodra je een app opent die niet in het Dock staat verschijnt het icoontje in deze lijst, inclusief een stipje om aan te geven dat de app actief is. Helemaal rechts bij de prullenbak verschijnen de laatst geopende apps, ook als ze niet actief zijn. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als de Dock op de iPad, waar ook recent geopende apps te zien zijn.

Recente apps dock Mac

Het voordeel is dat je zo sneller een recente app kan openen, maar als je dat liever niet wil kun je het ook uitschakelen. Om dat te doen volg je deze stappen:

  1. Open Systeemvoorkeuren ( > Systeemvoorkeuren).
  2. Selecteer Dock en menubalk.
  3. Zet het vinkje bij Toon recente apps in het Dock uit.

Recente apps Dock Mac

Zodra je de instelling aanpast zie je dat het verticale streepje tussen je geopende apps en je Dock verdwijnt. Zodra je een programma afsluit wat niet vaststaat in je Dock, verdwijnt hij helemaal uit het zicht.

Als je je Dock zo netjes mogelijk wil houden, kun je het beste alleen de actieve apps tonen.

Bekijk ook

Alleen actieve apps in je Mac Dock tonen: zo werkt het

Je kunt je Mac Dock opruimen door alleen actieve apps te tonen in het Dock. Deze tip legt uit hoe je de niet-actieve apps onzichtbaar maakt.