Pokemon Go gratis spelen, of geld uitgeven?

Kun je Pokémon Go gratis spelen, zonder geld uit te geven?

Kun je Pokémon Go gratis spelen, of is het nodig om geld uit te geven? In deze tip lees je hoe je kunt spelen zonder geld uit te geven, hoe je gratis PokéCoins krijgt en de muntjes op de slimst mogelijke manier uitgeeft.

Pokémon Go is een ‘freemium’-spel. Dit betekent dat je de app gratis kunt spelen, maar dat het ook mogelijk is om geld uit te geven. Hoe verder je in het spel komt, hoe groter de verleiding om geld uit te geven. Daarom geven we in dit artikel antwoord op deze vragen: kun je Pokémon Go gratis blijven spelen en is het wel noodzakelijk om geld uit te geven? Hoe kom je aan gratis PokéCoins? En hoe kun je je muntjes het slimst uitgeven?

Pokemon Go gratis spelen, of geld uitgeven?

Pokémon Go gratis spelen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, je kunt Pokémon Go eindeloos gratis blijven spelen. Je hoeft er echt geen cent aan uit te geven, maar je kunt met muntjes wel sneller een level omhoog gaan.

In Pokémon Go geef je je geld uit aan PokéCoins, de valuta in de Pokémon-wereld. Voor 100 Coins betaal je een euro en daarvoor kun je bijvoorbeeld twintig Pokéballs, één Incense, één Lucky Egg of één Lure Module kopen. Andere items zijn duurder, zoals een Egg Incubator (150 PokéCoins), meer ruimte in je rugzak (200 PokéCoins) en meer ruimte om Pokémon met je mee te dragen (200 PokéCoins).

In-game Shop in Pokémon Go.

Deze items maken het eenvoudiger om Pokémon Go te spelen. Maar echt nodig is het niet. En het mooie is: je kunt ook gratis PokéCoins verdienen door gewoon je best te doen in de game, zonder dat het je een cent kost.

Gratis PokéCoins verdienen bij Gyms

Door Gyms van vijandelijke teams te verslaan en over te nemen, kun je dagelijks een aantal PokéCoins verdienen. Per tien minuten dat je Pokémon in een Gym staat, krijg je één PokéCoin. Maximaal kun je per Pokémon per dag 50 PokéCoins verdienen. Het heeft dus geen zin om een Pokémon langer dan één dag in een Gym te laten staan, omdat dat niet meer PokéCoins oplevert.

Gyms in 2017 in Pokémon Go.

De PokéCoins worden automatisch aan je account toegevoegd zodra je Pokémon terugkeert uit de Gym. Door veel Pokémon in verschillende Gyms te plaatsen, kun je dus veel geld ophalen.

Nadeel van deze tactiek is echter wel dat veel meer mensen Gyms willen overnemen. Zeker als je in een drukke stad woont en een Gym hebt gekozen waar veel mensen op af komen, is de kans groot dat je vrij snel weer uit de Gym gehaald wordt door een ander team. Daardoor is de kans dat je veel muntjes ophaalt minder groot. Daardoor is het niet de meest gemakkelijke manier om geld te verdienen.

Toch geld uitgeven in Pokémon Go?

Wil je toch geld uitgeven in Pokémon Go? Dan wil je misschien even goed nadenken wat je dat geld aan uitgeeft, want ook hier zijn diverse strategieën voor bedacht.

Ben je van plan om €11 uit te geven aan de game, dan zou je de 1200 PokéCoins als volgt kunnen besteden:

  1. Storage Upgrade (200 PokéCoins)
  2. 8 Lucky Eggs (500 PokéCoins)
  3. 5 Lure Modules (500 PokéCoins)

Dit geeft je de mogelijkheid om meer Pokémon te verzamelen, zodat er geen gedwongen transfer van Pokémon naar de professor nodig is. Bovendien kun je hiermee meermaals je XP verdubbelen door een Lucky Egg in te zetten, zodat je sneller levels stijgt. Wil je absoluut geen geld uitgeven, dan vind je in elke grote stad wel plekken waar continu meerdere Lures bij elkaar te vinden zijn. Maar het is natuurlijk wel zo sociaal als je zelf ook af en toe een Lure plaatst. Woon je in een stad waar veel Lures zijn, dan zou je je geld ook kunnen uitgeven aan een Bag Upgrade (200 PokéCoins) of een Egg Incubator (150 PokéCoins). Het aanschaffen van extra Pokéballs en Incense vinden we onnodig, want je krijgt onderweg al voldoende ballen en om meer Pokémon te vangen kun je ook even naar een Lure lopen.

Gamewebsite IGN heeft een heel starterpakket bedacht voor Pokémon Go-spelers. Volgens hen is dit de beste manier om €10 uit te geven:

  1. Incense-bundel van 8 (500 PokéCoins)
  2. 3 Lucky Eggs (240 PokéCoins)
  3. 2 Lure Modules (200 PokéCoins)
  4. Bag Upgrade (200 PokéCoins)

Met deze items kun je vier uur lang extra Pokémon aantrekken met Incense en nog eens een uur Pokémon aantrekken met Lure-modules. Daarnaast kun je anderhalf uur twee keer zoveel XP verzamelen, wat ideaal is als je snel een aantal levels wilt stijgen. Daarnaast houd je nog zestig PokéCoins over. Verdedig twee Gyms 21 uur lang en je hebt weer genoeg om een Lucky Egg of Incense te kopen.

Maar uiteindelijk ontdek je zelf wel wat je het meeste gebruikt en waar je je geld aan uit wilt geven. Het beste pakket is wat het beste bij jouw speelstijl past. Af en toe zijn er in de in-game shop ook speciale pakketten te vinden. Zo koop je bijvoorbeeld veel meer Lure Modules, Incenses en Berries tegelijk, voor een lagere prijs. Deze speciale pakketten variëren van 480 tot 1480 PokéCoins.

Incences en speciale pakketten in Pokémon Go Shop.

Rugtas vol, moet je een grotere kopen?
Als je vaak aan Pokéstops draait, zal vanzelf je rugtas vol raken. Je kunt geen extra ballen meer trekken als je aan een Pokéstop draait, waardoor je geen Pokémon meer kunt vangen. Paniek? Welnee.

Je mag maar maximaal 350 items meenemen in je rugzak. Met al die Potion, Incense en andere items raakt je tas al snel vol. Je kunt natuurlijk een grotere rugzak kopen (200 Pokécoins, ongeveer 2 euro) maar daarmee mag je maar 50 extra items meenemen. Dat schiet niet op.

Veel slimmer is het om de overtollige items eruit te gooien door op het prullenbak-icoontje te drukken. Vecht je niet zo vaak in Gyms, dan hoef je maar 20 stuks te bewaren van de Potion, Super Potion, Hyper Potion en Revive. Je krijgt onderweg weer genoeg Potion en Revine om de voorraad aan te vullen. Gooi geen ballen weg, want die heb je nodig om Pokémon te kunnen vangen. Gooi ook geen Lucky Eggs, Incense of Lure Modules weg, want die kun je later alleen voor veel geld weer terugkopen.

Opslag vol, moet ik meer Storage kopen?
Hetzelfde geldt eigenlijk voor het verzamelen van Pokémon. Krijg je onderweg opens de melding dat je geen Pokémon meer kunt vangen, omdat de opslag vol is? Dan heb je meer dan 250 Pokémon gevangen. Je kunt voor 200 Pokécoins (ongeveer 2 euro) een Storage-upgrade kopen, zodat je 50 extra Pokémon kunt vangen. Maar ook die heb je zo vol.

Het is daarom beter om te kijken welke Pokémon je kunt evolueren of als transfer naar de Professor kunt sturen. De zwakke exemplaren transfer je en de sterkere evolueer je (liefst als een Lucky Egg actief is), zodat je uiteindelijk een collectie supersterke Pokémon overhoudt.

Wil je onbeperkt doorgaan met zwakke Pokémon verzamelen, dan kun je oneindig extra Storage bijkopen, maar het wordt dan wel een dure grap. Je kunt ze dus beter aan de Professor geven of evolueren. In je Pokédex is altijd te zien hoeveel exemplaren je van een bepaalde soort hebt gevangen.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerp pokemon