yosemite-mail

Opmaaktaal gebruiken in de Mail-app van macOS

Met de Markeringen-functie kun je in de Mail-app op de Mac bijlagen voorzien van markeringen en opmaaktaal. Lees in deze tip hoe je de de markup-functies gebruikt voor annotaties en meer.

Markeringen in Mail voor macOS

In de Mail-app van macOS kun je afbeeldingen die je wilt meesturen voorzien van speciale opmaaktaal (markup). Dat wil zeggen: je kunt teksten, notities en krabbels toevoegen aan een e-mailbijlage, zodat je bepaalde onderdelen extra kunt benadrukken. Deze tekst legt uit hoe je de opmaak toevoegt.

Markup in Mail

In de Mail-app van macOS vind je de Markup-functie, waarmee je tekeningen, tekst en je handtekening kunt toevoegen. Dit werkt bij het opstellen van een nieuw bericht, maar ook bij het beantwoorden van een reeds ontvangen bericht.

Markering toevoegen in Mail

Markup werkt alleen bij afbeeldingen en PDF-documenten. Je gebruikt het als volgt:

  1. Ga naar de Mail-app in macOS.
  2. Voeg een afbeelding toe aan een e-mailbericht, of klik op de bijlage in een al bestaand e-mailbericht.
  3. Klik op de knop rechtsboven en kies Markering.
  4. Er verschijnt nu een venster waarin je de afbeelding te zien krijgt. Bovenin beeld zie je een balk met teken- en opmaakhulpmiddelen.
  5. Voeg tekst, krabbels en andere notities toe. Er is zelfs een vergrootglas aanwezig om bepaalde delen van de afbeelding uit te lichten.
  6. Klik op Gereed en verstuur het bericht.

Markering in Mail

Als bij het beantwoorden van e-mailberichten de originele bijlagen niet worden bijgevoegd, dan kun je ze alsnog weer toevoegen. Kies daarvoor op de knop Voeg de bijlagen van het originele bericht toe (dit is een rechthoek met paperclip rechtsboven in het bericht).

De Markering-functie is ook te vinden in Voorvertoning op de Mac, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om afbeeldingen te bewerken. Maar je hoeft hiervoor niet de Mail-app op de Mac te verlaten. Handig!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Mac
Onderwerpen e-mail, mac
Devices Mac, MacBook
Software macOS