Pokemon Go Lure

Lures in Pokémon Go gebruiken en plaatsen: zo werkt het

Met een Lure trek je in Pokémon Go een half uur extra Pokémon aan. Geen idee hoe je een Lure krijgt en gebruikt? In deze tip leggen we het allemaal uit.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

In Pokémon Go vind je een aantal items die je kunt gebruiken om sneller en meer Pokémon te vangen. Eén hiervan is de Lure-module, waarmee je gedurende een halfuur extra veel Pokémon aantrekt. Hoe gebruik je een Lure en hoe activeer je zelf een Lure? Dat lees je uitgebreid in deze tip.

Pokemon Go Lure

Wat is een Lure in Pokémon Go?

Een Lure is te herkennen aan een regen van blaadjes rondom een Pokéstop. Als je op drukke plaatsen komt is er altijd wel ergens een Lure te vinden. Loop erop af en blijf in de buurt, want er zullen relatief veel Pokémon verschijnen, die jij makkelijk kunt vangen. Zo kun je in korte tijd veel nieuwe Pokémon vangen, zonder dat je ver hoeft te lopen. Op sommige plaatsen zijn zelfs meerdere Lures actief, zodat je aan de lopende band Pokémon kunt binnenhalen – ideaal! Je kunt een Lure al op honderden meter zien, door uit te zoomen op de kaart. Maar je zult er wel zelf naartoe moeten lopen.

De Lure is in dit geval door een andere speler geplaatst, maar je kunt ze ook zelf plaatsen. Hoe dat werkt lees je verderop. Tik op de Pokéstop om te kijken wie de Lure heeft geplaatst:

Lures in Pokémon Go Lure actief in Pokémon Go

Zo gebruik je Lures in Pokémon Go

Een Lure-module kun je op een PokéStop zetten. De module werkt een half uur en trekt in die tijd meer Pokémon aan. Anderen kunnen ook gebruik kunnen maken van de Lure, dus als je met een groep vrienden afspreekt heb je er allemaal plezier van.

Een Lure kun je op twee manieren krijgen. Je kunt ze kopen in de Pokémon Shop, waar één Lure een euro kost. Hoe meer je tegelijk koopt, hoe lager de prijs per stuk. Maar je kunt ze ook gratis krijgen als je bepaalde levels behaalt. Dit gebeurt bij level 8, 10, 15, 20, 25 en 30. Je hoeft er dus geen geld aan uit te geven.

Lure activeren en gebruiken

Het zelf activeren van een Lure doe je bij een PokéStop. Dit werkt als volgt

  1. Loop naar de gewenste PokéStop en tik erop.
  2. Boven de ronde schijf zie je een langgerekt wit vlakje.
  3. Tik op dit witte vlakje en je krijgt de mogelijkheid om een Lure toe te voegen. Lukt het niet? Dan heb je misschien een Lure-modules meer en zul je er eentje moeten kopen (of wachten tot je een gratis krijgt).
  4. Vervolgens verschijnt het plaatje van de Lure groot in beeld. Tik daarop en de Lure is geplaatst. Het witte vlak boven de PokéStop heeft nu een roze teken.

Pokemon Go Lure Pokemon Go Lure

Wanneer een Lure gebruiken?

Lures zet je in als je dertig minuten op dezelfde plek blijft. Omdat ze alleen op de PokéStop werken waar je ze hebt geplaatst, kun je er dus niet te ver van weg lopen om er gebruik van te maken. Wil je juist wel rondlopen en Pokémon aantrekken? Gebruik dan Incense, dat hetzelfde effect heeft, maar met je meebeweegt. Een Incense werkt overigens alleen op jou, een andere speler kan hier niet van meegenieten.

Pokemon Go Lure Pokemon Go Lure

Tijdens het gebruik van een Lure verschijnt er iedere 3 minuten Pokémon. Deze Pokémon kunnen zowel zeldzaam als veelvoorkomend zijn, dus je hebt ook een flinke dosis geluk nodig. Maar het is in ieder geval een goede manier om de tijd te doden als je een half uur moet wachten. Met Incense krijg je gemiddeld elke 5 minuten een Pokémon, tenzij je wandelt: dan komt er elke twee minuten iets nieuws tevoorschijn.

Minder handig is om een Lure te plaatsen als je in een restaurant op een maaltijd zit te wachten. Op het moment dat de maaltijd voor je neus staat is de Lure nog steeds actief en krijg je nijdige blikken van je tafelgenoten toegeworpen. Ook maakt het uit waar je de Lure plaatst: bij sommige PokéStops verschijnen bijvoorbeeld veel Voltorbs, terwijl bij andere de gebruikelijke Rattata’s en Weedles verschijnen.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apps
Onderwerp pokemon