Homescreens van iPhone en iPad in iTunes beheren

Sinds iTunes 9 is het mogelijk om op de desktop (Mac en Windows) het startscherm van je iPhone, iPad of iPod touch te beheren. Ga hiervoor naar het tabblad Apps voor je iPhone. Je ziet dan aan de linkerkant een lijst van applicaties die in je iTunes-bibliotheek aanwezig zijn. Bij elke applicatie staat wat extra […]

Sinds iTunes 9 is het mogelijk om op de desktop (Mac en Windows) het startscherm van je iPhone, iPad of iPod touch te beheren. Ga hiervoor naar het tabblad Apps voor je iPhone. Je ziet dan aan de linkerkant een lijst van applicaties die in je iTunes-bibliotheek aanwezig zijn.

Bij elke applicatie staat wat extra informatie, zoals naam, categorie en omvang. Je kunt deze lijst sorteren op naam, categorie of datum. Eventueel kun je ook de zoekfunctie gebruiken om een specifieke app te zoeken. Met drag-and-drop kun je applicaties naar een homescreen slepen, met als gevolg dat de applicatie bij de volgende synchronisatie op je iPhone wordt geïnstalleerd. Applicaties die al op je iPhone aanwezig zijn kun je door te slepen anders rangschikken. Je kunt een applicatie op die manier ook naar een andere pagina slepen. Sleep je de app naar de grijze pagina onderaan het scherm, dan ontstaat er een nieuwe pagina.

Het mooie is dat je ook de volgorde van de pagina’s kunt aanpassen door te slepen. Er zijn twee manieren om applicaties weer te verwijderen: je kunt met de muis eroverheen gaan en daarna op het kruisje klikken (net zoals je op de iPhone zelf zou doen) of je kunt het vinkje weghalen. Je kunt alleen zelfgeïnstalleerde apps weggooien; de standaardapplicaties blijven altijd aanwezig.

Hieronder zie je een voorbeeld:

Homescreens beheren in iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2014
Categorie iTunes