Homescreens van iPhone en iPad in iTunes beheren

Is je iPhone een zooitje? Er is een manier om de apps te beheren via iTunes. Dan hoef je niet te priegelen op het scherm van je iPhone. Zo werkt dat.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Sinds iTunes 9 is het mogelijk om op de desktop (Mac en Windows) het startscherm van je iPhone, iPad of iPod touch te beheren. Ga hiervoor naar het tabblad Apps voor je iPhone. Je ziet dan aan de linkerkant een lijst van applicaties die in je iTunes-bibliotheek aanwezig zijn.

Bij elke applicatie staat wat extra informatie, zoals naam, categorie en omvang. Je kunt deze lijst sorteren op naam, categorie of datum. Eventueel kun je ook de zoekfunctie gebruiken om een specifieke app te zoeken. Met drag-and-drop kun je applicaties naar een homescreen slepen, met als gevolg dat de applicatie bij de volgende synchronisatie op je iPhone wordt geïnstalleerd. Applicaties die al op je iPhone aanwezig zijn kun je door te slepen anders rangschikken. Je kunt een applicatie op die manier ook naar een andere pagina slepen. Sleep je de app naar de grijze pagina onderaan het scherm, dan ontstaat er een nieuwe pagina.

Het mooie is dat je ook de volgorde van de pagina’s kunt aanpassen door te slepen. Er zijn twee manieren om applicaties weer te verwijderen: je kunt met de muis eroverheen gaan en daarna op het kruisje klikken (net zoals je op de iPhone zelf zou doen) of je kunt het vinkje weghalen. Je kunt alleen zelfgeïnstalleerde apps weggooien; de standaardapplicaties blijven altijd aanwezig.

Hieronder zie je een voorbeeld:

Homescreens beheren in iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie iTunes
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes