apple-store-winkelmandje

Gratis iTunes-content downloaden via Apple Store-app: zo doe je dat

Via de Apple Store-app geeft Apple regelmatig gratis apps en games weg. Lees hier hoe je zo'n gratis item downloadt via een speciale promotiecode.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Update: Apple biedt al geruime tijd geen gratis downloads meer aan via de Apple Store-app. We hebben deze tip daarom gearchiveerd.

Apple geeft regelmatig gratis apps en games weg via de Apple Store-app. Dit is een vreemde plek om downloads te zoeken en vandaar dat gebruikers nogal eens in verwarring raken. In de App Store (of iBookstore) is hetzelfde item nog steeds betaald. Hoe kun je het dan gratis downloaden? Deze handleiding leidt je langs alle stappen.

Gratis apps en games via Apple Store-app

De Apple Store-app is gratis te downloaden en geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad. Je kunt er het assortiment van de Apple Stores mee bekijken, voordat je naar de winkel gaat. Ook kun je er afspraken bij de Genius Bar mee plannen, als een Apple-product defect is gegaan. De Apple Store-app is alleen aanwezig in landen waar een fysieke Apple Store-winkel gevestigd is, dus in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, etc. Om verwarring te voorkomen: het gaat dus om de Apple Store-app voor fysieke producten, niet de App Store-app waar je normaal gesproken apps downloadt.

Stap 1: Installeer de Apple Store-app

Je hebt de Apple Store-app nodig om gratis games en apps te kunnen downloaden. Als je de Apple Store-app nog niet hebt, kun je hem hieronder downloaden. Heb je hem wel al geïnstalleerd, start hem dan op op je iPhone of iPad.

Stap 2: Ga naar het tabblad Ontdekken

Zodra je de Apple Store-app geopend hebt, ga je naar het tabblad Ontdekken. Je ziet hier allerlei uitgelichte producten en accessoires staan die geschikt zijn voor jouw eigen Apple-apparaten. Scroll naar onderen tot je bij het kopje Speciaal voor jou komt. Deze optie is niet altijd beschikbaar, maar is alleen zichtbaar als er een gratis app aangeboden wordt.

Apple Store-app op iPhone en iPad.

Stap 3: Tik op het geschenk

In de app is steeds een wisselend aanbod van gratis geschenken te zien, dus het kan zijn dat jouw gratis app anders is dan het item op de afbeelding. Ook kan het zijn dat de gratis app alleen op de iPhone zichtbaar is, omdat het een app betreft die alleen geoptimaliseerd is voor de iPhone. De aanbieding is telkens voor een beperkte periode geldig, dus check regelmatig de Apple Store-app of hou iCulture in de gaten voor nieuwe aanbiedingen.

Tik op het gratis item.

Plotagraph+ downloaden via Apple Store-app.

Stap 4: Item downloaden

Je komt nu op een scherm met meer details over de app, het boek, de game of het muzieknummer dat je gratis kunt krijgen. Onderaan het scherm zie je een duidelijk blauwe knop met de tekst Download nu gratis. De meeste items zijn ook gewoon in de App Store of iBookstore verkrijgbaar, maar dan moet je ervoor betalen.

Stap 5: Apple Store-app verlaten

Je krijgt een melding dat je de Apple Store-app gaat verlaten. Je drukt op de knop Verder en wordt daarna automatisch doorgestuurd naar een andere app. Je hoeft hiervoor niets te doen, je hoeft alleen op de knop Verder te drukken.

Stap 6: Code inwisselen

Je komt nu op een scherm waar je een promocode gaat inwisselen. De code staat standaard al ingevuld onderin het scherm. Krijg je geen code te zien, dan kun je terug gaan naar de Apple Store-app en alle stappen nogmaals doorlopen. Heb je meerdere iOS-apparaten, dan hoef je dit stappenplan maar eenmalig te doorlopen want de app is na de eerste keer inwisselen van de code al in jouw bezit en vervolgens op alle iOS-apparaten te downloaden, zolang je hetzelfde App Store-account gebruikt. Tik op Wissel in, rechtsboven in het scherm.

Voer je wachtwoord van je App Store-account in en het item wordt gedownload.

Stap 7: Item bekijken

Na een paar seconden is je item gedownload. Ga naar het startscherm om de app te openen. Wil je de app ook op alle andere iOS-apparaten downloaden, ga dan naar de App Store-app, ga naar het tabblad Updates > je profielfoto > Aankopen en tik de naam van de app in. De app staat klaar om nogmaals gratis te downloaden op al je iPhones, iPads en iPods waarop je hetzelfde Apple ID gebruikt.

Gemiddeld is er om de paar maanden een andere download, dus kom regelmatig terug naar de Apple Store-app op volg de nieuwtjes op iCulture om te weten wat er gratis is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2020
Onderwerp
Categorie
Apps