Adobe Photoshop CC voor iPad

Zo gaat Adobe Photoshop CC op de iPad eruit zien

Adobe onthult vandaag de eerste afbeeldingen van de nieuwe, uitgebreide Photoshop voor de iPad met de buitenwereld. Het gaat om Adobe Photoshop CC 2019. Deze veel uitgebreidere versie van Photoshop komt volgend jaar beschikbaar. iCulture-redacteur Elger is aanwezig bij de aankondigingen en vertelt je er alles over.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Op dit moment biedt Adobe alleen een zeer uitgeklede versie van Photoshop aan voor de iPad, genaamd Photoshop Express. Daarnaast is er ook Lightroom, waarmee je onder meer uitgebreide kleurcorrecties kunt doen in RAW-bestanden. Een paar maanden geleden werd al bekend dat ook Photoshop zelf naar de iPad komt in een uitgebreide versie met veel meer functies dan je nu gewend bent.

Adobe Photoshop CC voor iPad

Tijdens Adobe’s jaarlijkse conferentie in Los Angeles, Adobe MAX genaamd, toont het softwarebedrijf Photoshop CC op de iPad voor het eerst aan het publiek. Wij waren erbij en wat ons direct opviel is dat de interface rustiger overkomt dan die van de desktopversie, maar tegelijkertijd is hij ook meteen herkenbaar.

De toolbar met alle bekende gereedschappen om je foto’s te bewerken bevindt zich aan de linkerkant van het scherm. De settings van het gereedschap dat je gebruikt staan in een balk bovenin. Zaken als lagen en gedetailleerde instellingen bevinden zich aan de rechterkant. Voor het bewerken van je foto’s kun je uiteraard gebruik van maken de Apple Pencil, als je tenminste een iPad hebt die dat ondersteunt.

Photoshop voor de iPad werkt gewoon met PSD-bestanden, die je automatisch kunt delen met je desktop via Adobe Creative Cloud. Uiteraard is het ook mogelijk om een PSD-file uit een een andere clouddienst of app te openen in Photoshop op de iPad.

Adobe Photoshop CC voor iPad

Adobe Photoshop CC functies en prijs

Ondanks dat het gaat om een volledige versie van Photoshop, zullen niet alle functionaliteiten van de desktopversie direct beschikbaar zijn. Adobe zegt er bewust voor te kiezen om te beginnen met een onvolledige versie 1.0 en deze daarna verder uit te bouwen met meer functies. Alle belangrijke en populaire functies zitten er echter gewoon in. De app wordt in 2019 uitgebracht, maar een exacte datum heeft Adobe nog niet gegeven.

Om gebruik te kunnen maken van Photoshop CC op de iPad, heb je een abonnement nodig op Adobe Creative Cloud of specifiek Adobe Photoshop CC. Abonnementen op Adobe-software zijn beschikbaar vanaf zo’n 12 euro per maand voor het fotografiepakket (Photoshop CC en Lightroom CC) of 60 euro per maand voor de volledige Adobe Creative Cloud suite. Als je al een Adobe-abonnement hebt waar Photoshop CC inzit, hoef je niets extra te betalen voor het gebruik van de app.

Adobe Photoshop CC voor iPad

Alternatieven voor Photoshop op de iPad

Mocht je Photoshop CC toch wat te duur vinden of niet willen wachten tot volgend jaar, dan zijn er genoeg alternatieven. De belangrijkste zijn Pixelmator, Affinity Photo en Enlight Photofox. En daarnaast heb je natuurlijk de minder uitgebreide fotobewerkingsapps van Adobe zelf, waarvan sommige gratis beschikbaar zijn. In onderstaand artikel vind je een overzicht van de verschillende Photoshop apps en alternatieven die voor iOS-gebruikers beschikbaar zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 15 oktober: Prijzen verduidelijkt en uitgebreid met Adobe's fotografiepakket n.a.v. feedback

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2018, 21:49
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, photoshop
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.