Funxim draadloze oplader.

iCulture bekijkt: Funxim draadloze oplader is bijna onzichtbaar

De Funxim is een draadloze oplader die je onder je bureau of tafelblad plaatst. Hierdoor kun je bijna onzichtbaar je iPhone opladen door deze gewoon op tafel te leggen. Wij hebben deze Funxim-lader getest.

Af en toe kom je op Kickstarter een paar handige producten tegen. Deze draadloze oplader van het Chinese Funxim is er zo eentje. De Funxim Wireless Pro, zoals deze op Kickstarter heet, is niet de typische draadloze oplader voor de iPhone zoals je die wel vaker ziet. Bij de meeste draadloze laders heb je alsnog een dock of een dikke plaat waar je je iPhone op moet leggen, maar dat is bij deze niet het geval. Het enige wat je nodig hebt is de lader zelf voor onder de tafel en een dun matje waar je je iPhone op legt. In deze review van de Funxim-lader bespreken we de voor- en nadelen.

Funxim Wireless Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Funxim-lader:

  1. Draadloze oplader met Qi-standaard
  2. Bevestiging grotendeels onder de tafel, met enkel een dun matje bovenop de tafel
  3. Maximaal 5 Watt
  4. Prijs van ongeveer $55 via Kickstarter


Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. Deze draadloze oplader is beschikbaar gesteld door de fabrikant.

Funxim draadloze lader

Het instellen van de lader is wel even een gedoe. Bij de lader die wij ontvingen zijn allerlei hulpmiddelen geleverd waarmee je ervoor zorgt dat de lader onder de tafel en het dunne matje bovenop goed uitgelijnd zijn. Je plakt het eerste hulpmiddel bovenop je tafel. Vervolgens leg je de meegeleverde ronde magneetjes in het midden. Daarna doe je hetzelfde aan de onderkant van het tafelblad. Op deze manier zijn beide hulptools dus goed uitgelijnd, zodat je weet dat je de lader zelf en het dunne oplaadmatje precies op elkaar plaatst.

Funxim draadloze oplader instellen.

Als je de lader eenmaal goed ingesteld hebt, is het dus alleen nog een kwestie van je iPhone op tafel leggen en opladen. Qua gemak scheelt dat niet zo heel veel met een gewone draadloze oplader, maar het ziet er vanaf de bovenkant wel veel mooier uit. Een nadeel is wel dat je een vrij fors oplaadblok onder je tafel hebt hangen, waar ook nog een kabel uit loopt die je in het stopcontact moet steken. Je kunt deze het beste netjes wegwerken met bijvoorbeeld wat plakstrips. Wel is de kabel aan de korte kant. Vervangen door een langere variant gaat niet zo makkelijk, omdat het uiteinde een vrij specifieke aansluiting heeft.

https://www.kickstarter.com/projects/465341575/the-worlds-first-truly-wireless-charger?ref=7ecxn8

Een ander nadeel die we bij het testen gemerkt hebben is dat je zowel het matje als de lader vast moet plakken. Je kan de lader dus niet na het bevestigen even ergens anders neerleggen, dus je moet er wel goed over nadenken waar je hem wil hebben. De lader werkt alleen met tafels van steen, hout, glas of andere materialen die niet van metaal zijn. Bovendien moet het tafelblad een dikte hebben van tussen de 22 en 32mm. Bij hele massieve tafels werkt de lader dus helaas niet.

In onze test gaat het laden van je iPhone zelf prima. Het is een kwestie van je iPhone op het matje leggen, maar je moet er nog wel steeds op letten dat je je iPhone precies goed legt. Dat ligt niet zozeer aan de lader zelf, want daar hebben alle draadloze laders last van. Wel is het jammer dat de lader maximaal 5 Watt ondersteunt. Je profiteert dus niet van het snellere draadloze opladen en dat is een gemiste kans. Je kan ook niet meerdere toestellen tegelijk opladen, dus het is daarmee geen vervanging van de AirPower. Een voordeel is wel dat de lader tegen water, koffie of thee kan. Als je dus per ongeluk je kop thee omgooit op je bureau, hoef je niet bang te zijn dat het oplaadmatje niet meer werkt.

Score

7.8

Funxim draadloze lader

Funxim draadloze lader

Vanaf $55

Voordelen +

  • Oplader bijna onzichtbaar
  • Makkelijk in gebruik

Nadelen -

  • Ondersteunt maximaal 5 Watt
  • Eenmaal ingesteld wat lastig te verplaatsen

Conclusie Funxim Wireless Pro

De Funxim Wireless Charger Pro is een praktische lader die je mooi kan wegwerken onder je tafel. Hierdoor heb je dus geen aparte dock op je bureau staan. Dat zorgt ervoor dat je bureau er alsnog mooi opgeruimd uit ziet, terwijl je toch altijd een lader in de buurt hebt. Je hoeft ook geen gaten in je bureaublad te zagen, zoals bij sommige ingebouwde laders wel het geval is. Wel moet je je goed bedenken waar je de lader plaatst, want het is niet heel eenvoudig om hem daarna weer te verwijderen en opnieuw te bevestigen. Een groot nadeel is wel dat hij trager laadt dan de meeste andere draadloze laders voor je iPhone. Maar als snelheid voor jou niet zo belangrijk is, dan is het de moeite waard om deze lader via Kickstarter te steunen.

De lader is nu nog te bestellen voor zo’n $55 en wordt ergens in januari 2019 geleverd.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/