YouTube livestreaming met The Young Turks

YouTube start met livestreaming op mobiel

YouTube gaat van start met livestreaming via je iPhone, in navolging van Periscope en Facebook Live. Voorheen kon je bij YouTube alleen via de desktop livestreamen.

YouTube heeft aangekondigd dat ze livestreams ook mobiel gaan aanbieden. Het betekent dat videomakers hun content rechtstreeks naar de telefoons van gebruikers kunnen sturen. ‘s Werelds grootste videoplatform heeft nogal de tijd genomen om de nieuwe functie te introduceren: ruim een jaar geleden startte de gekte rond Meerkat en Periscope. Facebook Live volgde snel met een soortgelijke functie, maar YouTube had meer tijd nodig.

YouTube livestreaming met The Young Turks

YouTube livestreaming

Toch zal YouTube niet meteen achter lopen, omdat de apps zich op een heel ander publiek richten. Via Periscope en Facebook Live zul je vooral livestreams van directe vrienden volgen, terwijl YouTube meer is gericht op artiesten.

De livestream-functie zal deze week beschikbaar komen voor een klein aantal gebruikers en zal daarna geleidelijk bij steeds meer gebruikers worden toegevoegd. Of je al kunt livestreamen is te herkennen aan een rode knop, rechtsonder in de app. Wil je zien hoe het werkt, dan kun je terecht bij de accounts van The Young Turks en AIB. Zij gebruiken de functie momenteel tijdens het VidCon-evenement in Californië.

Livestreams afschermen
De functie is grotendeels gelijk aan Periscope, waarbij je chatberichten krijgt van kijkers zodat je meteen live de reacties kunt zien. Ook kun je de livestream beperken tot een groep vrienden, zodat niet iedereen kan meekijken. Je kunt ook zoeken naar livestreams, aanbevelingen bekijken en afspeellijsten maken. Er zijn ook wat maatregelen genomen om ongeoorloofd gebruik tegen te gaan.

Via de webversie van YouTube kon je al sinds 2011 livestreamen, maar het is wat onhandig om je Mac mee te nemen als je ergens op straat wilt gaan filmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 8:27
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.