Tweetbot voor iPhone en iPad.

Filter je Twitter-tijdlijn met de nieuwe versie van Tweetbot

De Twitter-app Tweetbot is weer een stukje veelzijdiger geworden, want de nieuwe versie heeft de mogelijkheid om te filteren toegevoegd. Hierdoor bekijk je bijvoorbeeld alleen tweets met media, links of retweets. Filters zijn toe te passen op elke tijdlijn.

Tweetbot voor iPhone en iPad.
De handige en veelzijdige Twitter-app Tweetbot (link) is weer voorzien van een nieuwe functie. Als je alleen foto’s of links wil zien in je Twitter-tijdlijn, dan moet je voortaan bij deze app zijn. Tweetbot heeft namelijk een nieuwe filter-optie gekregen, waardoor je kunt filteren op media, links, hashtags, retweets en meer. Ook kun je nu, volgens de nieuwste Twitter-regels, video’s uploaden van 140 seconden.

Tweets filteren met Tweetbot

De nieuwe filteropties in Tweetbot stel je in via de trechter rechtsboven en is mogelijk in elke tijdlijn. Dat betekent dat je tweets kunt filteren bij je gewone tijdlijn, bij je vermeldingen, bij je likes, bij hashtags en profielen. Tweetbot bevat twee standaardfilters voor media en links, maar je kunt ook je eigen filters instellen en deze een naam en allerlei regels meegeven. Je kiest bijvoorbeeld voor specifieke woorden die in de tweets zitten of juist voor woorden die er niet in voor mogen komen. Gecombineerd met de regels zoals media, links en retweets kun je met Tweetbot 4.4 zeer specifiek filteren.

Filters toevoegen in Tweetbot voor iOS. Filter instellen in Tweetbot voor iOS.

Naast deze nieuwe filteroptie heeft Tweetbot nog meer nieuwe opties toegevoegd. Naast het uploaden van video’s tot 140 seconden, kun je bij het instellen van media previews een onderscheid maken tussen gifs en video’s. De media previews worden bij zoekresultaten ook beter weergegeven en voor iPhone 6s-eigenaren is er meer 3D Touch-support. Bovendien bevatten quotes nu een tijdsaanduiding en zijn er de nodige bugs gefixt.

De nieuwe filterfuncties zijn beschikbaar in de iOS-versie van Tweetbot. Tweetbot is ook beschikbaar op de Mac, maar die versie is nog niet voorzien van een nieuwe update. Vermoedelijk komt die de komende dagen beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 9:53
Categorie Apps
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.