Nieuwe knoppenbalk in YouTube-app.

YouTube begonnen met uitrol van nieuw design met knoppenbalk

De YouTube-app voor de iPhone en iPad krijgt een nieuw design. YouTube is namelijk gestart met de uitrol van een nieuwe knoppenbalk, zodat je makkelijker naar verschillende onderdelen in de app kunt navigeren.

Nieuwe knoppenbalk in YouTube-app.
YouTube (link) is begonnen met de uitrol van een nieuw design voor haar iOS-app. In plaats van te vegen om te wisselen tussen verschillende onderdelen, maak je in de vernieuwde vormgeving gebruik van een standaard knoppenbalk. De app lijkt daardoor meer op andere iOS-apps die ook gebruikmaken van deze standaard indeling.

YouTube gestart met uitrol van knoppenbalk

De nieuwe vormgeving van de YouTube-app bestaat uit vier knoppen: Home, Trending, Abonnementen en Bibliotheek. Dit zijn nagenoeg dezelfde menu’s als bij het vorige design, maar het grote verschil zit hem in de bediening. Voorheen moest je naar links en rechts vegen om te wisselen tussen deze onderdelen, maar in de nieuwe versie tik je simpelweg op de corresponderende knop. Het is daardoor veel eenvoudiger om van de Home-pagina naar je abonnementen te gaan, omdat je niet meer twee keer over het scherm hoeft te vegen.

YouTube met nieuwe knoppenbalk versus oude vormgeving.
Links de nieuwe vormgeving, rechts de oude

Ook kun je vanuit het hoofdmenu rechtstreeks beginnen met filmen om je eigen YouTube-filmpje te uploaden. Ook geeft de app nu met een rode balk weer hoe ver je in een video bent. Voorheen werd alleen aangegeven of je een video bekeken had of niet, zonder duidelijk te maken hoe ver je met de video was.

Voor het nieuwe design van de YouTube-app is geen nieuwe update nodig. Het is voldoende om de meest recente versie (11.43 van 9 november) van de app op je iPhone of iPad te hebben staan. Bovendien wordt het nieuwe design geleidelijk uitgerold, waardoor het zo kan zijn dat deze bij jou nog niet zichtbaar is.

Met dank aan @KeesUttenlikker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 11:28
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.