Adapter voor iPhone 7

Klacht: ‘Koptelefoonadapter van iPhone 7 slijt snel’

De koptelefoonadapter die bij de iPhone 7 wordt geleverd blijkt ook gevoelig voor slijtage, zo blijkt uit ervaringen op Reddit. De oplossing: omruilen bij de Apple Store voordat het te laat is.

Apple voerde bij de iPhone 7 een nieuw accessoire in: de koptelefoonadapter. Die is qua materiaal en uitvoering vergelijkbaar met de oordopjes. Geen wonder dat de koptelefoonadapter daarom net zo gevoelig is voor slijtage als alle andere accessoires van Apple. Een bezoeker van Reddit klaagt over vroegtijdige slijtage en dat leverde in korte tijd meer dan 1400 reacties op.

Adapter voor iPhone 7

‘Sporadisch gebruik’
Volgens redditor goldenfelix ziet hij na een maand ‘sporadisch gebruik’ al behoorlijke slijtage aan zijn koptelefoonadapter. De foto wekt een andere indruk: de adapter lijkt behoorlijk te zijn toegetakeld, meer dan je van sporadisch gebruik zou verwachten. Toch maakt de klacht nogal wat los bij anderen.

Apple heeft bij de iPhone 7 de koptelefoonaansluiting laten vervallen en levert daarom een adapter mee in de doos. De EarPods zijn vervangen door een versie met Lightning-aansluiting. Wil je je oude oordopjes blijven gebruiken, dan is de adapter een oplossing. Die raak je relatief snel kwijt, maar Apple verkoopt losse exemplaren voor €9 in de Apple Store en dat is toevallig ook het goedkoopste accessoire dat je er kunt kopen. Als je echter meermaals je adapter moet vervangen door een andere kan het al snel prijzig worden.

Kapotte accessoires tijdig omruilen
Gelukkig is er een oplossing: als je tijdig naar de winkel gaat voordat de adapter echt kapot gaat, ruilt Apple het zonder problemen om. Dat geldt ook voor Lightning-kabels die beschadigd zijn geraakt. Er gelden wel twee voorwaarden: je moet niet wachten tot de kabel helemaal kapot is en je moet teruggaan naar de winkel op het moment dat je nog garantie hebt. Bij de eerste sporen van slijtage loont het daarom de moeite om meteen actie te ondernemen.

Bij Lightning-kabels bestaat het probleem al sinds Apple ze invoerde. Wil je kabels die minder snel slijten, dan zou je kunnen kiezen voor Lightning-kabels die voorzien zijn van een nylon huls. iCulture-lezers geven ook regelmatig de tip om ze zelf te repareren met krimpkous, al hebben wij toch liever een gloednieuwe kabel. Door constant in- en uitpluggen, oprollen en buigen kan de rubberen bescherming rondom de kabel snel slijten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 11:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, iPhone 7, koptelefoon
Device iPhone 7

Actuele iPhone 7 deals

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.