YouTube voegt Breaking News-sectie toe aan mobiele app

YouTube gaat een 'Breaking News'-sectie toevoegen aan de mobiele apps, zodat je bij wereldnieuws sneller gaat kijken of er filmpjes zijn over actuele onderwerpen.

YouTube gaat een ‘Breaking News’-sectie toevoegen aan de mobiele apps, zodat je bij wereldnieuws sneller gaat kijken of er filmpjes zijn over actuele onderwerpen.

Breaking News bij YouTube

YouTube wil een alternatief voor nieuwszenders worden. Ze gaan een ‘Breaking News’-sectie aan hun mobiele apps en website toevoegen. Veel mensen gaan naar YouTube om wat kattenvideo’s en de dagelijkse beslommeringen van populaire vloggers te kijken. Maar er gebeurt genoeg in de wereld en YouTube wil daar van meeprofiteren. Door een sectie met actueel nieuws toe te voegen hopen ze dat je wat vaker en langer komt rondhangen.

YouTube Breaking News

Op Twitter en Facebook vind je ook video’s, maar dat zijn vaak spontaan geschoten filmpjes, terwijl mensen op YouTube wat meer moeite erin steken om bijvoorbeeld commentaar te geven op actuele gebeurtenissen, of het nu breaking news is of de nieuwste trends in sneakers of make-up. Voor YouTube is het een interessante ontwikkeling en dat zorgt ervoor dat mensen langer blijven kijken. Op mobiel hebben ze al 1,5 miljard gebruikers die een uur of langer naar de video’s kijken.

YouTube lijkt voor de Breaking News-sectie momenteel voorrang te geven aan traditionele tv-netwerken zoals BBC en Amerikaanse tv-zenders, veelal partijen waar Google ook afspraken mee heeft. Later zouden er ook filmpjes van YouTube-celebrities tussen kunnen zitten en andere niet-traditionele nieuwsmedia.

NOS en Telegraaf
De nieuwssectie verschijnt als een soort carrousel in de mobiele app tussen de aanbevolen kanalen. Momenteel zijn er vooral filmpjes te zien over de aanslagen in Barcelona. Mocht je de sectie nog niet zien, dan moet je nog even geduld hebben. In de YouTube-app was altijd al wel een sectie (non-breaking) Nieuws aanwezig met recente en soms wat oudere filmpjes van onder andere de NOS en De Telegraaf. Of zij ook het Breaking News gaan leveren, konden we nog niet checken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2017, 10:51
Categorie Apps
Onderwerpen nieuws, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.