Parkeerdrukte Google Maps

Google Maps toont parkeerdrukte in Amsterdam en 24 andere steden

Google Maps toont voortaan de parkeerdrukte op je bestemming voor 25 steden wereldwijd, waaronder Amsterdam, Barcelona en Kopenhagen.

Google heeft in de Google Maps-app een indicator waarmee je kunt zien hoe lastig het parkeren is. Die functie wordt nu uitgebreid naar 25 steden wereldwijd, waaronder Amsterdam, Kopenhagen en Keulen.

Parkeerdrukte Google Maps

Parkeerdrukte in Google Maps

Voorheen was de parkeerdruktemeter alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Met ingang van vandaag komen er de volgende steden bij: Alicante, Amsterdam, Barcelona, Darmstadt, Düsseldorf, Keulen, Kopenhagen, Londen, Madrid, Malaga, Manchester, Milaan, Montreal, Moskou, Munchen, Parijs, Praag, Rio de Janeiro, Rome, São Paulo, Stockholm, Stuttgart, Toronto, Valencia en Vancouver. Het gaat dus om een mix van steden in voornamelijk Europa en Canada, maar ook in Zuid-Amerika.

Google Maps parkeerdrukte

De functie is te herkennen aan een P-icoontje met daarbij het moeilijkheidsniveau. Zo is het momenteel lastig parkeren in het centrum van Amsterdam, zoals bovenstaande afbeelding laat zien. Navigeer je naar deze locatie, dan weet je vooraf of het lastig zal zijn om een parkeerplek te vinden. Google maakt hiervoor gebruik van historische parkeerdata en machine learning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2017, 19:57
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.