iPhones en andere Apple devices

Moederbedrijf YourMacStore failliet: dit betekent het voor jou

Faillissement voor Lavador Retail B.V.
Lavador Retail B.V., het moederbedrijf van Apple-winkelier YourMacStore, is failliet verklaard. Daardoor raden we voorlopig af om nog een iPhone of Mac via deze onilne winkel te kopen, aangezien je niet zeker weet of je nog geleverd krijgt. Ook zijn partnerships beëindigd.

YourMacStore failliet

Moederbedrijf Lavador Retail B.V. uit Utrecht is donderdag failliet verklaard. Uit online informatie blijkt dat het moederbedrijf slechts drie medewerkers had, met als enige handelsnaam YourMacStore. Het bedrijf verkocht diverse Apple-producten, waaronder iPhones, iPads en Macs. YourMacStore dook vaak een paar cent onder de adviesprijs van Apple, om hoog in de prijsvergelijkers te staan. iCulture ontving een melding vanuit het affiliatenetwerk dat het programma van YourMacStore per direct is beëindigd.

Faillissement YourMacStore en Lavador Retail BV: hoe treft het jou?

Over het algemeen had YourMacStore een goede reputatie en was ook aangesloten bij ThuisWinkel Waarborg, zodat je bij klachten en vermoedens van misleiding een aanspreekpunt hebt. Het vormt echter geen garantie in geval van surséance en faillissement, dus je kunt via deze organisatie géén geld terugkrijgen. Wie nog iets te vorderen heeft van YourMacStore en/of Lavador Retail B.V. zal zich tot de curator moeten wenden. De kans dat je niet meer geleverd krijgt en je geld kwijt bent, is helaas behoorlijk groot.

Apple-producten

Lavadar Retail B.V. – het moederbedrijf van Yourmacstore – werd in 2013 opgericht en hield zich volgens de KvK-registratie bezig met: “De exploitatie van webwinkels met betrekking tot electronica, witgoed, bruingoed en andere goederen; het verstrekken van consumentenkredieten, huurkoop, koop op afbetaling en andere vormen van consumentenfinanciering: holdingactiviteiten.” Het bedrijf had geen fysieke vestigingen en werkte uitsluitend online. Op hetzelfde adres is ook de bekende refurbished aanbieder Leapp gevestigd. Zij zijn verder niet bij het faillissement betrokken. Er was wel sprake van een samenwerking tussen beide partijen.

Het is altijd jammer als een winkel wegvalt. Vooral voor de betrokken medewerkers, maar ook omdat je minder keuze hebt uit plekken waar je je Apple-producten kunt kopen. Dat betekent dat er nog meer consolidatie plaatsvindt en dat de volgende bekende winkels overblijven:

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 10 februari: Verduidelijkt dat Leapp niet bij het faillissement betrokken is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.