Google Stadia

Xbox Series X controller werkt binnenkort met Apple apparaten

Eigenaren van een Xbox Series X kunnen hun controller binnenkort ook koppelen aan hun iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Dat blijkt uit een supportdocument van Apple. Ook is Google Stadia binnenkort beschikbaar voor iOS, zij het via Safari.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Al langer biedt Apple ondersteuning voor Xbox-controllers voor de Xbox One. Binnenkort wordt daaraan de Xbox Series X controller toegevoegd. In welke update dit komt is nog niet bekendgemaakt, maar mogelijk gaat het om iOS 14.3 dat nu in betafase verkeert. De ontdekking werd gedaan door een Reddit-gebruiker.

Xbox Series X controller gebruiken met iPhone, iPad, Mac en Apple TV

Op de supportpagina meldt Apple dat er ondersteuning is voor de gewone Xbox One controller, Xbox Elite Series 2, Xbox Adaptive Controller en de PlayStation 4 DualShock controller. Wie verder leest ziet dat Apple daar binnenkort iets nieuws aan toevoegt:

Microsoft en Apple werken samen om klanten in een toekomstige update compatibiliteit voor de Xbox Series X-controller te bieden.

Vanaf iOS 14.3 kun je de nieuwe PlayStation DualSense Wireless Controller koppelen en gebruiken met games van bijvoorbeeld Apple Arcade. Ook de Luna Controller van de nieuwe cloudgameingdienst van Amazon is dankzij iOS 14.3 en iPadOS 14.3 te koppelen aan je iPhone of iPad. Er zijn meer gamecontrollers beschikbaar voor iOS, zoals te lezen in onze gids.

Google Stadia komt binnenkort naar Safari voor iOS

Nadat een Google Stadia app in oktober werd verwijderd uit de App Store is er vandaag goed nieuws. De cloudgamingdienst komt binnenkort naar Safari voor iOS. Daarmee is Google niet gebonden aan Apple’s nog altijd strenge regels omtrent gamingdiensten.

De app die werd verwijderd was overigens geen officiële app van Google. Het ging om een app die via een omweg het spelen van games met Stadia toch mogelijk maakte.

Google start binnenkort met de publieke beta van Google Stadia voor Safari. Het is nog niet bekend wanneer de dienst officieel moet lanceren. Ook Nvidia GeForce Now komt binnenkort naar Safari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2020, 20:06
Bron Bron Apple Support
Via Via Reddit
Categorie Diensten
Onderwerpen gaming, xbox

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.