Google Stadia

Xbox Series X controller werkt binnenkort met Apple apparaten

Eigenaren van een Xbox Series X kunnen hun controller binnenkort ook koppelen aan hun iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Dat blijkt uit een supportdocument van Apple. Ook is Google Stadia binnenkort beschikbaar voor iOS, zij het via Safari.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Al langer biedt Apple ondersteuning voor Xbox-controllers voor de Xbox One. Binnenkort wordt daaraan de Xbox Series X controller toegevoegd. In welke update dit komt is nog niet bekendgemaakt, maar mogelijk gaat het om iOS 14.3 dat nu in betafase verkeert. De ontdekking werd gedaan door een Reddit-gebruiker.

Xbox Series X controller gebruiken met iPhone, iPad, Mac en Apple TV

Op de supportpagina meldt Apple dat er ondersteuning is voor de gewone Xbox One controller, Xbox Elite Series 2, Xbox Adaptive Controller en de PlayStation 4 DualShock controller. Wie verder leest ziet dat Apple daar binnenkort iets nieuws aan toevoegt:

Microsoft en Apple werken samen om klanten in een toekomstige update compatibiliteit voor de Xbox Series X-controller te bieden.

Vanaf iOS 14.3 kun je de nieuwe PlayStation DualSense Wireless Controller koppelen en gebruiken met games van bijvoorbeeld Apple Arcade. Ook de Luna Controller van de nieuwe cloudgameingdienst van Amazon is dankzij iOS 14.3 en iPadOS 14.3 te koppelen aan je iPhone of iPad. Er zijn meer gamecontrollers beschikbaar voor iOS, zoals te lezen in onze gids.

Bekijk ook

De beste gamecontrollers voor iPhone, iPad en Apple TV

Wil je serieus aan de slag met Apple Arcade? Dan is een fijne gamecontroller een goed begin. De beste controllers voor iPhone, iPad en Apple TV van Gamevice, Steelseries en andere fabrikanten vind je hier op een rijtje.

Google Stadia komt binnenkort naar Safari voor iOS

Nadat een Google Stadia app in oktober werd verwijderd uit de App Store is er vandaag goed nieuws. De cloudgamingdienst komt binnenkort naar Safari voor iOS. Daarmee is Google niet gebonden aan Apple’s nog altijd strenge regels omtrent gamingdiensten.

De app die werd verwijderd was overigens geen officiële app van Google. Het ging om een app die via een omweg het spelen van games met Stadia toch mogelijk maakte.

Google start binnenkort met de publieke beta van Google Stadia voor Safari. Het is nog niet bekend wanneer de dienst officieel moet lanceren. Ook Nvidia GeForce Now komt binnenkort naar Safari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.