alpine-ilx-007_apple_carplay

Apple gaat ‘Works with Apple CarPlay’-logo invoeren

Goedgekeurde accessoires voor CarPlay zijn binnenkort te herkennen aan het 'Works with Apple CarPlay'-logo, waar Apple een merkaanvraag voor indiende.

carplay logoCarPlay-accessoires die door Apple zijn goedgekeurd, zijn in de toekomst te herkennen aan het merkje ‘Works with Apple CarPlay’. In Europa heeft Apple een aanvraag ingediend om het merk met het bijbehorende logo te mogen gebruiken.

Lees ook: Dossier CarPlay

works-with-apple-carplay

Gisteren werd de aanvraag ingediend en nu is het al gepubliceerd. CarPlay zal in 2015 in veel meer auto’s beschikbaar komen in de vorm van entertainmentsystemen die in de fabriek al worden ingebouwd. Momenteel noemt Apple op de CarPlay-website alleen de aftermarket-systemen van Alpine en Pioneer. Zij gebruiken al de aanduiding ‘Works with Apple CarPlay’. In de toekomst kun je goedgekeurde accessoires makkelijker herkennen aan het logo. Of er ook niet-officiële accessoires op de markt komen is nog even de vraag.

Apple diende ook aanvragen in voor de merknaam Apple Pay. Dat gebeurde op 20 december in China en op 22 december in de VS onder nummer 86485418. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat Apple Pay snel naar Europa komt, omdat Apple bezig is een team daarvoor op te tuigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2014, 14:41
Categorie Apple
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.