WappZapp films en series

Videodienst WappZapp stopt eind januari 2015

De Nederlandse videodienst WappZapp stopt eind januari 2015. Het lukte ondanks abonnementen en investeringen niet om voldoende inkomsten te genereren.

WappZapp films en seriesDe Nederlandse videodienst WappZapp gaat stoppen. Het bedrijf startte in 2012 met het aanbieden van gratis online videocontent en maakte daarbij een selectie van de beste video’s van het web. In 2013 haalde WappZapp nog een investering op van Sanoma Venture en werden er premium-abonnementen ingevoerd. Maar dat bleek onvoldoende om internationaal de markt op te gaan en voldoende inkomsten te genereren. Volgens mede-oprichter Colin Ellis kreeg WappZapp geen voet tussen de deur in de strijd met concurrenten Netflix en Videoland.


Heb je een abonnement op WappZapp, dan kun je nog tot eind van de maand blijven kijken. Daarna stopt het abonnement automatisch.

wappzapp_the_endHet einde van WappZapp werd bekendgemaakt via Adformatie. WappZapp was de afgelopen tijd al wat minder in het nieuws. Afgelopen zomer kondigden ze een uitbreiding naar België aan en rond diezelfde periode kwam WappZapp Plus beschikbaar voor iedereen. Het moest een Netflix-concurrent worden waar je tegen betaling van €7,99 per maand kwaliteitsfilms en series kon kijken.

In een blogposting op de website legt WappZapp uit dat er onvoldoende groei in de betaalde abonnementen zat, om door te gaan:

De afgelopen maanden hebben we met een enorm gemotiveerd team, een geweldige community en belangrijke partners een nieuw Nederlands video on demand-portaal opgezet, met meer dan 130.000 maandelijkse gebruikers. Verder maakten enkele duizenden leden gebruik van van het WappZapp Plus-pakket […]

Helaas zullen WappZapp en WappZapp Plus per 20 januari stoppen met deze service. Het is ons niet gelukt om na de introductie van WappZapp Plus voldoende gebruikers te laten betalen voor dit filmpakket om zelfstandig door te gaan. Ook is het niet gelukt een nieuwe investering aan te trekken voor de nodige groei in deze sterk competitieve markt.

Vanuit iCulture hebben we regelmatig contact gehad met de mensen WappZapp. We wensen Wienke en Colin dan ook sterkte en veel succes bij de ongetwijfeld mooie projecten die ze de komende tijd weer zullen opzetten. Want aan enthousiasme en inzet ontbrak het niet!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 december 2014 om 13:15
Onderwerp
Categorieën
Apps, Diensten
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.