Withings Body Pro 2

Slimme weegschaal van Withings helpt vroegtijdig diabetescomplicaties op te sporen

Withings voegt een nieuwe weegschaal toe aan het assortiment. De Body Pro 2 is volgens het bedrijf in staat om vroege complicaties van diabetes type 2 op te sporen. Daarvoor meet de weegschaal de elektrochemische geleiding van je huid. Ook beschikt de weegschaal over mobiele connectiviteit, zodat er geen configuratie nodig is.
Sabine Schults - · Laatst bijgewerkt:

Tegenwoordig is er een ruim aanbod van slimme weegschalen met iPhone-app, maar deze nieuwe Body Pro 2 van Withings gaat nog een stap verder. Je ziet niet alleen je gewicht, want hij kan ook helpen diabetes op te sporen en heeft zelfs een mobiele dataverbinding. De weegschaal is gericht op patiënten met diabetes type 2, maar is niet bedoeld om zomaar in je badkamer te zetten. De doelgroep zijn zorgverleners die er eentje aanschaffen voor hun patiënten. Vanwege deze professionele doelgroep maakt Withings geen consumentenprijs bekend.

Features Withings Body Pro 2

De diabetesfeature is een van de modules die moet helpen met het ‘beheersen van chronische aandoeningen’. De slimme weegschaal herkent wie er op de weegschaal staat. Door de ProgramMemberID-functie worden de metingen opgeslagen voor de juiste persoon. Ook beschikt de Withings Body Pro 2 over een display waar berichten op getoond kunnen worden, een privacymodus die gewichtsmetingen verbergt en tools om de samenstelling van je lichaam in kaart te brengen. Door de cellular-ondersteuning is er volgens Withings geen configuratie vereist voor de slimme weegschaal en worden de gegevens automatisch naar de zorgverleners verzonden.

Complicaties van diabetes type 2 opsporen

De diabetesfunctie is mogelijk dankzij de techniek van Sudoscan, een bedrijf dat Withings vorig jaar heeft overgenomen. Zij hebben een techniek ontwikkeld waarmee je complicaties van diabetes beter kunt leren beheersen, zoals een diabetische voet. Op de eigen website biedt Withings meer productinformatie over deze Body Pro 2. Deze nieuwe weegschaal geeft in ieder geval een goed idee van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met dergelijke gezondheidsaccessoires.

Withings is oorspronkelijk een Frans bedrijf dat al jaren diverse gezondheidsaccessoires uitgebracht heeft. Deze werken vaak goed samen met je iPhone en iPad en integreren met Apple’s Gezondheid-app. Een aantal jaar geleden is het bedrijf overgenomen door Nokia, maar het is nu weer zelfstandig. Ben je op zoek naar weegschalen die met een iPhone-app werken, dan kun je kiezen uit meerdere merken en modellen, waaronder die van Withings.

Bekijk ook

Deze slimme weegschalen houden automatisch je gewicht bij

Wil je afvallen? Met een goede weegschaal meet je of alle moeite effect heeft. Deze slimme weegschalen met iPhone-apps meten meer dan alleen gewichtsverlies en houden bijvoorbeeld ook je botmassa, hartslag en luchtkwaliteit in de gaten. Wij bespreken de beste slimme weegschalen die met de iPhone samenwerken.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.