Windows 11 Mac

Windows 11 komt naar de Mac, dankzij Parallels

De virtualisatiesoftware Parallels Desktop krijgt ook ondersteuning voor Windows 11, dat onlangs is aangekondigd. Maar het grote werk moet nog beginnen.

Vorige week kondigde Microsoft Windows 11 aan, de volgende grote versie van het besturingssysteem voor de pc. Op een Mac kun je het niet rechtstreeks installeren, maar het is wel mogelijk om het als virtuele desktop te gebruiken. Parallels heeft bevestigd dat ze staan te springen om Windows 11 met alle functies werkend te krijgen op de Mac. Zodra de Windows 11 Insider Preview beschikbaar is gaan ze ermee bezig, om het uiteindelijk uit te brengen voor de officiële versie van Windows 11.


De eerste Insider Preview kwam afgelopen maandag al uit, maar dat verliep met horten en stoten en er zitten niet alle functies in, zoals integratie met Microsoft Teams en ondersteuning voor Android-apps. Parallels kan nog niet beloven wanneer en hoe het gaat werken, maar zegt wel dat ze “al het mogelijke zullen doen om het voor elkaar te krijgen”.

Nick Dobrovolskiy, senior vice-president of Engineering and Support zegt erover:

Since Windows 11 has just been announced recently, the Parallels Engineering team is waiting for the official Windows 11 Insider Preview build to start studying changes introduced in the new OS to deliver full compatibility in future Parallels Desktop updates.

Windows 11 PC-devices

Op Intel-gebaseerde Macs kun je Windows native draaien met Bootcamp of via virtualisatie. Bij Macs met Apple Silicon is virtualisatie de enige optie, aangezien er geen Bootcamp voor deze modellen beschikbaar is. Parallels zorgde eerder voor Windows 10-ondersteuning op de M1 Macs. De huidige versie 16 van Parallels Desktop is geoptimaliseerd voor Big Sur en er wordt momenteel getest met de macOS Monterey beta. Zodra Monterey officieel uitkomt (najaar 2021) wil Parallels volledige compatibiliteit bieden.

Wil je Parallels Desktop proberen, dan kan dat hier.

Lees ook onze uitleg over Windows op een Mac gebruiken!

Bekijk ook

Windows op je Mac installeren: dit zijn de mogelijkheden

Wil je Windows op een Macbook of iMac installeren? Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. In deze gids leggen we uit hoe je Windows op een Mac kunt gebruiken met Boot Camp en virtualisatiesoftware zoals VMWare, VirtualBox en Parallels. Daarbij maken we onderscheid tussen M1 Macs en Intel Macs.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.