Indoor-Survey-Logo

Wat is Apple van plan met de verborgen Indoor Survey-app?

Apple heeft een verborgen app in de App Store staan met de naam Indoor Survey. Met de app kan een locatie in een ruimte worden bepaald zonder er extra hardware voor te gebruiken. Je kunt de app zelf bekijken met een directe link.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Indoor-Survey-LogoApple heeft een nieuwe app in de App Store verstopt, die niet verschijnt als je de zoekfunctie gebruikt. Alleen met een directe link krijg je toegang tot de Indoor Survey-app. Wat is de functie van deze iOS-app?

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte Indoor Survey en plaatste de app op Twitter. De app maak het mogelijk om de exacte locatie van iemand in een ruimte te bepalen, zonder daar speciale hardware voor in het toestel te installeren. In de app-beschrijving staat uitgelegd hoe de app gebruikt moet worden.

Locatiebepaling zonder extra hardware

Door ‘punten’ te zetten op een kaart in de app, kun je jouw positie in een ruimte aangeven terwijl je er doorheen loopt. Na het plaatsen van die punten meet de Survey-app met radiosignalen en de ingebouwde sensoren van de iPhone.

“Het eindresultaat is binnenshuis positionering zonder speciale hardware te installeren.” Indoor Survey zit nu op versie 1.0 en is op 27 oktober als laatst voorzien van een update. De app ondersteunt alleen iDevices met iOS 9 of hoger en is beschikbaar in het Engels, Chinees en Japans.

Indoor-Survey Indoor-Survey

Verschillende patenten en de overname van de startup WiFiSLAM in 2013 wijzen er op dat Apple al langer bezig is met een manier om binnen gebouwen te navigeren met een iDevice.

WiFiSLAM ontwikkelde voor de overname een soortgelijk systeem met de naam Indoor GPS. De Indoor Survey-app is ook in Nederland beschikbaar in de App Store, maar veel kun je niet met de app doen, omdat je er een speciaal account voor nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2015, 9:33
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.