WhatsApp geeft meer controle over opslaan van media

WhatsApp heeft handige nieuwe functies, zoals aangeven of je media wilt bewaren en sneller reageren binnen de app, door meldingen omlaag te trekken.

WhatsApp heeft een update uitgebracht, die een paar handige nieuwe toevoegingen bevat. Je kunt in de app nu sneller reageren door meldingen naar beneden te vegen. Ook kun je in het contactinformatiescherm en het groepsinformatiescherm nu voor een specifieke chat aangeven of je ontvangen media wilt bewaren. Schakel je het uit, dan kan je dat behoorlijk wat opslagruimte schelen.


Een niet-genoemde toevoeging in de app, die niettemin erg handig is, is dat je meer controle hebt over het exporteren van chats.

Bekijk ook

Zo kun je WhatsApp-chats exporteren (met foto's en video)

In WhatsApp kun je gemakkelijk chatgesprekken exporteren als zip-bestand, zodat je het gesprek kan bewaren op je computer. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de mogelijkheden er van zijn.

Koppel externe apps aan WhatsApp, zo werkt het.

Maar daarmee zijn we nog maar op de helft van de nieuwe functies, want WhatsApp kan ook gemiste gesprekken in de chat weergeven, zodat je die niet meer over het hoofd ziet. Nog wat anders: je kunt nu vanuit andere apps PDF-bestanden delen met WhatsApp. Dat is de tegenhanger van een andere functie, die kortgeleden al aan de app werd toegevoegd. Daarbij ging het om delen van PDF-bestanden met vrienden binnen de app. Helaas gaat het alleen om PDF-bestanden en worden andere bestandsformaten zoals Word of ZIP nog niet ondersteund.

Bekijk ook

Nieuw in WhatsApp: PDF-documenten versturen

Met WhatsApp is het nu mogelijk om PDF-documenten te versturen naar anderen. De functie werd in december 2015 al aangekondigd.

Tipgever Dennis, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 maart: Artikel aangevuld met niet-genoemde functie, nl meer controle over het exporteren van chats.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 maart 2016 om 12:40
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.