Siri leest WhatsApp-berichten voor.

Siri leest nu ook je nieuwe WhatsApp-berichten voor

Siri kan dankzij een nieuwe WhatsApp-update nu ook ongelezen berichten voorlezen. Daarnaast zijn de informatieschermen voor contacten en groepsgesprekken helemaal opnieuw vormgegeven. Wij laten je de veranderingen zien.

WhatsApp (link) heeft een update gekregen waardoor Siri meer functies krijgt in de populaire chatapp. Je kon Siri in WhatsApp al gebruiken om nieuwe berichten te versturen, maar met de komst van versie 2.17.20 leest Siri ook je nieuwe ongelezen WhatsApp-berichten voor. Deze nieuwe versie bevat daarnaast nog meer verbeteringen, vooral op visueel vlak. Zo is het contact- en groepsinformatiescherm opnieuw vormgegeven met gekleurde icoontjes.


Siri leest WhatsApp-berichten voor.

Siri leest WhatsApp-berichten voor

Sinds iOS 10 kan Siri ook samenwerken met apps van derden en WhatsApp was er als de kippen bij om dit te ondersteunen. Je kunt daardoor al sinds september 2016 Siri gebruiken om WhatsApp-berichten te versturen. Om nieuwe berichten te bekijken, moest je echter wel WhatsApp openen en bekijken. Met de nieuwe versie is dat niet meer nodig. Heb je iOS 10.3 op je iPhone staan, dan kan WhatsApp ook nieuwe ongelezen berichten hardop voorlezen. Je hoeft alleen aan Siri te vragen om je ongelezen WhatsApp-berichten voor te lezen. Siri meldt vervolgens van wie het bericht afkomstig is, wat er in staat en of je wil antwoorden. Zitten er emoji in het bericht, dan worden ook deze hardop uitgesproken.

Vernieuwd infoscherm WhatsApp bij contacten

Heb je niks met Siri, dan is er alsnog genoeg nieuws te vinden in deze versie van WhatsApp. Het informatiescherm van contacten en groepsgesprekken is helemaal op de schop gegaan en heeft een nieuwe indeling gekregen. Behalve de nieuwe icoontjes, heeft staat de foto van het contactpersoon nu ook groot bovenaan het scherm. Dit geldt ook voor groepsgesprekken. De Gesprekken-pagina (de plek waar je telefoon- en videogesprekken vindt) heeft ook een make-over ondergaan en laat nu contactfoto’s zien.

WhatsApp nieuw en oud contactscherm.
Het oude (links) en het nieuwe infoscherm.

Bij het onderdeel WhatsApp Status kun je nu meerdere statussen van jezelf selecteren en doorsturen of verwijderen. Voorheen moest je je eigen recente statusberichten stuk voor stuk doorsturen of verwijderen. Ook onthoudt de camera nu je meest recent gebruikte instellingen, zoals het aanzetten of uitschakelen van de flitser. Tot slot zijn er nog kleinere aanpassingen gedaan, waaronder enkele nieuwe symbolen en opnieuw vormgegeven knoppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 april 2017 om 10:03
Onderwerp
Categorie
Apps
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.