Apple Maps/Kaarten op de Mac, iPhone en iPad.

‘Ov-routes in Apple Kaarten binnenkort ook in Nederland’

Apple Kaarten krijgt waarschijnlijk binnenkort ov-routes in Nederland. Hierdoor kun je ook in Nederland een route plannen via de trein, metro of tram met behulp van Apple Maps. De aanwijzingen zijn zichtbaar in Apple Maps.

Apple Maps/Kaarten op de Mac, iPhone en iPad.
Apple Kaarten ondersteunt al sinds iOS 9 informatie over openbaar vervoer, maar de beschikbaarheid is na anderhalf jaar nog steeds beperkt. Informatie over openbaar vervoer is beschikbaar in slechts 42 steden wereldwijd en in China, maar binnenkort komt daar verandering in. Apple Kaarten hint zelf naar de komst van informatie over openbaar vervoer in grote steden wereldwijd en in heel Nederland.

Ov-routes Apple Maps naar Nederland

De aanwijzing dat Apple Kaarten in Nederland binnenkort ondersteuning krijgt voor routes voor het openbaar vervoer, blijkt uit de wijzigingen in de kaartendienst van de afgelopen weken. Bernd Keuning houdt de wijzigingen in Apple Maps nauwlettend in de gaten en constateerde dat er de laatste weken veel meer informatie toegevoegd is over de locaties van stations.

Ov-info Apple Kaarten Nederland.

De wijzigingen zijn zichtbaar door in Apple Kaarten rechtsboven op het i’tje te tikken en te kiezen voor Ov. Op plekken waar zich stations en perrons voor bijvoorbeeld de tram bevinden, zie je nu rood uitgelijnde delen. In het verleden is gebleken dat dit een voorteken is dat informatie over openbaar vervoer-routes in het verschiet ligt. Behalve in Nederland, is dit ook zichtbaar in Madrid, Parijs, Rome en op locaties in Duitsland. Ook in Brussel en Antwerpen zijn meer van deze rood aangegeven locaties zichtbaar. Volgens de bron, die het vaker bij het rechte eind had, komen ook internationale treinen vanaf Nederland naar Brussel, Berlijn, Frankfurt en Parijs waarschijnlijk in Apple Kaarten.

Behalve in de iOS-versie van Apple Kaarten, is de wijziging ook zichtbaar in de Mac-versie. Om informatie over het openbaar vervoer toe te voegen, is geen iOS-update nodig. Alle benodigde knoppen voor ov-routes is al beschikbaar in Apple Kaarten, waardoor Apple het alleen op afstand hoeft te activeren. Het zou dus zomaar kunnen dat je straks ook een openbaar vervoer-route kunt plannen. Momenteel werkt het plannen van een ov-route vanuit Apple Kaarten alleen in combinatie met apps van derden, zoals 9292 en NS Reisplanner Xtra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2017, 9:49
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp apple maps
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.