Meer dan de helft van gedownloade ARKit-apps zijn games

Welke ARKit-apps heb jij al geprobeerd? Van alle beschikbare ARKit-apps, is de categorie games veruit de populairste. Andere populaire categorieën zijn diensten en entertainment.

Hoeveel ARKit-apps heb jij al geprobeerd? Grote kans dat hier games tussen zitten, want volgens nieuwe gegevens van SensorTower zijn games veruit het populairst. Meer dan de helft van de ARKit-downloads hebben betrekking op games. Andere categorieën met augmented reality blijven ver achter.


AR Dragon

Games grootste categorie ARKit-apps

Ongeveer 53% van de ARKit-downloads betreft games. Ze leveren bovendien veel geld op, want games zijn goed voor 62% van de opbrengsten uit ARKit-apps.

Het is niet bepaald een verrassing dat games het meest populair zijn. Games zijn al jaren de grootste groep apps in de App Store (sinds iOS 11 heeft de categorie zelfs een apart tabblad in de App Store gekregen) en twee jaar geleden bleek deze categorie op de Apple TV ook al de grootste. De populairste gratis ARKit-app is AR Dragon (link), terwijl TapMeasure (link) de meest gedownloade betaalde ARKit-app is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In het onderzoek van SensorTower is alleen gekeken naar apps waarbij augmented reality de belangrijkste functie is. Er zijn ook veel apps waarbij ARKit een leuk extraatje is, maar die zijn in dit onderzoek niet meegenomen. In totaal zijn er al meer dan drie miljoen ARKit-apps gedownload. Apps die ARKit ondersteunen staan sinds midden september in de App Store, waardoor dit indrukwekkende aantal in nog geen maand bereikt is.

Categorieën van ARKit-apps.

Games worden niet alleen het vaakst gedownload, maar is ook de grootste categorie in aantallen beschikbare ARKit-apps. Games is verantwoordelijk voor 35% van alle ARKit-apps, gevolgd door de categorie diensten met 19%. Tot deze categorie worden apps als AR MeasureKit (link) gerekend, een app waarmee je via augmented reality van alles op kunt meten. Achter de categorie diensten volgen de entertainmentapps met 11%. De categorieën educatie, foto en video en lifestyle hebben de minste ARKit-apps (respectievelijk 7%, 6% en 5%).

Populairste ARKit-apps.

Bekijk ook

Dit zijn de leukste augmented reality-apps met ARKit

Welke ARKit-apps zijn de moeite waard? In deze gids zetten we de beste ARKit-apps op een rij. Van games tot handige apps voor in en rondom je huis: er is voor ieder wat wils.

Tim Cook en augmented reality
De afgelopen maanden heeft Tim Cook zich regelmatig positief uitgelaten over ARKit en augmented reality in het algemeen. Het effect van augmented reality is volgens Tim Cook net zo groot als de App Store destijds was voor mobiele technologie. Ook bezocht Tim Cook deze week enkele bedrijven in Europa die bezig zijn met augmented reality-functies. Apple zou daarnaast al een tijd werken aan een augmented reality-bril, al gaf Tim Cook deze week ook aan dat de technologie voor een goede AR-bril nog niet bestaat.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bekijk ook

Tim Cook: 'Technologie voor goede AR-bril bestaat nog niet'

Tim Cook gelooft niet dat de technologie voor een goede augmented reality-bril al bestaat. Zo'n AR-bril hoeven we momenteel nog niet van Apple te verwachten.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.