WhatsApp-chat in iOS 11.

WhatsApp heeft nieuw iOS 11-design met grotere titels

WhatsApp past nu beter bij iOS 11, want dankzij de nieuwste update heeft de chatapp grotere en dikgedrukte titels voor de verschillende onderdelen gekregen. Behalve de designaanpassingen, is er ook een nieuwe chatfunctie.

WhatsApp-chat in iOS 11.
WhatsApp heeft een update uitgebracht, met deze keer een aangepast design, zodat hij beter past bij de vernieuwde stijl van iOS 11. Dat betekent grote dikgedrukte titels boven de verschillende onderdelen van de app. Ook heeft de chatapp een nieuwe zoekfunctie gekregen, zodat je makkelijk kunt zoeken binnen een chat.

iOS 11-design in WhatsApp

In iOS 11 zijn alle standaardapps zoals Berichten en Instellingen voorzien van grote en dikgedrukte titels, zodat je meteen weet in welke app je zit. Deze stijl werd in iOS 10 als eerste toegevoegd in de Muziek-app, maar is nu in nagenoeg elke standaardapp te zien. WhatsApp, die bijna standaard op ieders iPhone staat, heeft nu ook ditzelfde design. Dat betekent dat je in de onderdelen Status, Gesprekken, Chats en Instellingen bovenaan precies ziet staan in welk onderdeel je zit. Verder heeft de knop voor gearchiveerde chats een nieuw icoontje gekregen en zijn er nog enkele andere iOS 11-bugs opgelost, zoals een missend toetsenbord. WhatsApp werkt nu ook met de optie Slim omgekeerd, waardoor profielfoto’s bij deze instelling weer goed weergegeven worden.

Aangepast design WhatsApp voor iOS 11.

WhatsApp heeft ook een nieuwe zoekfunctie gekregen. Je kunt daardoor eenvoudig zoeken binnen een chat. Voorheen kon je met de standaard zoekfunctie alleen door al je WhatsApp-gesprekken zoeken, maar nu kan het ook een stuk makkelijker door direct in een chat te zoeken. Open hiervoor een chat en tik op de naam bovenin beeld. Vervolgens zie je onder Berichten met ster de optie Doorzoek chat. Je wordt vervolgens teruggebracht naar de chat zelf, waar je bovenin je zoekterm in kunt voeren. Onderin staat vervolgens hoe vaak de zoekterm gevonden is en met de pijltjes spring je naar de zoekresultaten.

Zoeken in een WhatsApp-chat.

Tot slot gaat het selecteren van het Monospace-lettertype eenvoudiger. Typ je tekst in een chat, tik deze aan en kies voor Selecteer alles, gevolgd door het pijltje en de knop voor tekstopmaak. WhatsApp heeft zich met deze nieuwe versie ook voorbereid op de komst van de functie om verstuurde berichten terug te trekken. Het is goed mogelijk dat deze functie de komende weken op afstand geactiveerd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2017, 10:33
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.